Relația specială a lui Nicolae Ceaușescu cu cei mai celebri lăutari din România. Dezvăluiri despre petrecerile din vremea comunismului

Relația specială a lui Nicolae Ceaușescu cu cei mai celebri lăutari din România. Dezvăluiri despre petrecerile din vremea comunismului
Relatia speciala a lui Nicolae Ceausescu cu cei mai celebri lautari din Romania

Dezvăluiri incredibile despre chefurile care se țineau în perioada comunismului. Cine erau lăutarii preferați ai lui Nicolae Ceaușescu și ce legături avea fostul președinte al României cu cei mai mari artiști autohtoni de muzică de petrecere.

Ce relație avea Nicolae Ceaușescu cu cei mai celebri lăutari din România

Muzica lăutărească română este în doliu. România a pierdut, în mod tragic, în doar o săptămână trei dintre cei mai mari artiști autohtoni, care au fost răpuși de coronavirus. Inima Corneliei Catanga a cedat la numai 63 de ani pe data de 26 martie, la Spitalul Universitar din București.

Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață la 70 de ani din cauza virusului COVID-19, iar regretata Gabi Luncă a trecut la cele sfinte în seara zilei de 2 aprilie, la Spitalul Județean Ilfov, la 81 de ani.

Ceea ce puțini oameni știu este că și fostul lider comunist român era un mare fan al muzicii lăutărești. Iubea romanțele interpretate de Romica Puceanu, însă printre preferații săi se regăseau Gabi Luncă și Stelian Apostol.

Nicolae Ceaușescu era un om căruia îi plăceau petrecerile dansante, cu muzică bună și multe pahare de vin. Conducătorul Partidului Comunist Român organiza multe evenimente la care invita cei mai populari lăutari pentru a întreține atmosfera.

„Ne punea de fiecare dată să cântăm Radu Mamii şi, culmea, ştia foarte bine versurile la toate melodiile. Trebuia să le cunoaştem foarte bine şi noi, pentru că ne taxa imediat, dacă făceam improvizaţie. Ne atrăgea atenţia cu degetul arătător”, a declarat Stelian Apostol, unul dintre artiştii preferaţi ai fostului dictator, potrivit RTV.

Nelu Ploieșteanu cânta pentru Nicu, fiul lui Nicolae Ceaușescu

Nu doar Gabi Luncă era invitată să cânte pentru preşedintele României, Nicolae Ceauşescu și soția sa Elena. Un alt lăutar favorit al familiei era regretatul Nelu Ploieșteanu. Acesta a declarat, cu ceva timp în urmă, că a avut privilegiul de a cânta pentru toți liderii statului, mai puțin pentru Emil Constantinescu. Regele muzicii lăutărești, așa cum era cunoscut, obișnuia să performeze pentru „Prințișorul” Nicu Ceaușescu.

„Un lăutar care avea șansa să cânte. Nu era un om așa de rău. Când vedea că era o fată care îl invita el, ea sărea în sus de bucurie. Era o onoare să cânți acolo. Acum în democrație poți să ajungi unde vrei.

Lui Nicu îi plăcea muzică lăutărească, de pușcărie. Pe mine mă punea să-i cânt Căpitane de județ, la Chilia-n port, pentru că erau niște cântece interzise”, povestea regretatul lăutar, acum ceva vreme, pentru Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI