De ce Nelu Ploieșteanu era un artist unicat pentru România. Irina Loghin a făcut mărturisirea dureroasă la Cătălin Măruță în emisiune

De ce Nelu Ploieșteanu era un artist unicat pentru România. Irina Loghin a făcut mărturisirea dureroasă la Cătălin Măruță în emisiune
Irina Loghin spune de ce Nelu Ploiesteanu era un artist unicat pentru Romania
Irina Loghin a făcut mărturisirea dureroasă despre Nelu Ploieșteanu la Cătălin Măruță în emisiune. Îndrăgita cântăreață de muzică populară a vorbit despre ultima dată când l-a văzut pe regretatul lăutar. Vorbele ei sunt incredibile.

De ce Nelu Ploieșteanu era un artist unicat pentru România.

S-a mai stins o stea. Moartea artistului Nelu Ploieșteanu a șocat pe toată lumea de la noi din țară, iar familia, prietenii, colegii de breaslă și fanii îl plâng și-l regretă pe cel care a fost regele muzicii lăutărești din România.
Solistul Nelu Ploieșteanu a murit la vârsta de 70 de ani în dimineața zilei de 2 aprilie, din cauza infecției cu virusul Sars-Cov-2. Maestrul fusese internat în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală la secția de Terapie Intensivă de la jumătatea lunii martie.
Invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță de la PRO TV, Irina Loghin a vorbit despre legenda care este Nelu Ploieșteanu și cum se comporta regretatul lăutar în turneele pe care le petreceau împreună. Cântăreața explică de ce regele muzicii lăutărești din România era unic.

„Am făcut multe turnee cu el. Era de o modestie incredibilă și era un om cuminte, la locul lui, nu avea treabă el cu bârfa. Toți soliștii vor să intre primii, el stătea în banca lui. Îi spuneam Hai, măi, Nelule, ce faci? și el spunea Nu, doamna Irina, nu vreau să deranjez pe nimeni. Stau și, când mă cheamă, eu mă duc!

Era unicat. Este o pierdere foarte mare, mai ales atunci cu prietenii lui Ștefan Iordache și Gheorghe Dinică…aveau niște seri la Șarpele Roșu. Nu mai cântă nimeni ca el, șlagărele, cântecele vechi și de suflet nu le preia nimeni. E păcat. Sunt grele pierderile, iată, și Catanga..”, a declarat Irina Loghin în cadrul emisiunii La Măruță de la PRO TV.

Nelu Vlad, solistul de la Azur, despre ultima întâlnire cu Nelu Ploieșteanu

Solistul de la Azur, Nelu Vlad a vorbit și el despre ultima dată când l-a văzut pe regretatul Nelu Ploieșteanu. Artistul i-a povestit prezentatorului „La Măruță” despre felul în care regele muzicii lăutărești putea cânta orice, la orice oră, deoarece avea „cămara muzicală arhiplină.”

„Ultima data l-am văzut pe Nelu Ploieșteanu acum 2 luni. Unul dintre ultimele simboluri ale muzicii lăutărești s-a pierdut, alături de Catanga. Acum opt luni ne-am întâlnit și m-a invitat să merg la el la Slănic Moldova, unde era zona O, pentru a sta câteva zile, să cântăm împreună. I-am zis că da, merg, dar fix atunci a fost internat la Floreasca.

Era fidel meseriei pe care o avea. Eu am fost, dacă nu știai (n.r – lui Măruță) moderator la TV Brăila-Galați și am avut cei mai mari artiști invitați, l-am avut și pe el invitat. Atâta simpatie a fost atunci. Orice i se cerea, el avea cămara muzicală arhiplină.

Eu m-am apucat târziu de fumat, la 35 de ani. Am fumat 4 ani și am facut un infarct. Când simți cum arată moartea, nu îți mai arde de țigări. Când mă gandesc cum a fost momentul ăla, nici nu am mai aprins vreodată țigara.”, a declarat Nelu Vlad despre regretatul artist Nelu Ploieșteanu, la PRO TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI