Destinul dramatic al lui Gabi Luncă: a pierdut un copil și s-a luptat cu o boală necruțătoare

Destinul dramatic al lui Gabi Luncă: a pierdut un copil și s-a luptat cu o boală necruțătoare
Destinul dramatic al lui Gabi Lunca

Gabi Luncă a murit la vârsta de 81 de ani. Artista era infectată cu coronavirus. Decesul ei a fost făcut public de către fiica sa, Rebeca Onoriu, în urmă cu puțin timp.

Destinul dramatic al lui Gabi Luncă

Deși a avut o viață încercată, Gabi Luncă a fost mereu cu zâmbetul pe buze. Ea și-a dorit enorm să devină mamă și chiar i-a primis lui Dumnzeu că se va pocăi dacă o să rămână însărcinată, dar ceea ce a urmat a fost cu adevărat dramatic. Prima sa fiică a decedat la numai două luni de la naștere, după ce a fost diagnosticată cu encefalită.

”Era neagră la faţă, cum e pământul, era desfigurată. A murit pentru că n-am putut să-mi ţin jurământul făcut”, a povestit artista, în urmă cu patru ani, despre primul necaz care i-a adus multă suferinţă, conform ziarul click.

A învins cancerul la sân

O altă încercare dramatică a vieții a avut-o în anul 2009, atunci când artista a fost diagnosticată cu cancer la sân. A plâns mult atunci, dar cu rugăciune și speranță, iată Gabi Luncă reușise să treacă și peste această cumpănă.

“Se poate scăpa foarte uşor de cancer în ziua de azi. Eu am mers la medic imediat ce am simţit că este ceva în neregulă cu mine. M-am operat, am făcut tratament, tot ce au spus medicii, şi am scăpat. Dumnezeu m-a scăpat. Vreau să le sfătuiesc pe toate femeile să meargă la un control, măcar o dată pe an”, a mărturisit artista, în urmă cu patru ani,

Deși a reușit să iasă învingătoare în faţa cumplitei boli, artista a recunoscut că nu i-a fost deloc uşor să accepte vestea că o să rămână fără un sân.

„Această boală este foarte grea, am avut momente de disperare. M-am jelit zile întregi, mă uitam la toate hainele şi mă întrebam dacă mă mai întorc acasă ca să pot să le port. Citostaticele au fost insuportabile pentru mine, dar Dumnezeu nu m-a lăsat”, şi-a amintit artista tot în urmă cu patru ani. De 24 de ani artista se pocăise, nu mai cântă la sindrofii, ci doar în bisericile penticostale.

Elena Merișoreanu despre Gabi Luncă

Elena Merișoreanu s-a declarat extrem de întristată de decesul marii artiste.

”Nu pot să cred Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu și acum doamna Gabi. Am fost şocată când mi-aţi dat vestea. Câte inimi au bucurat oamenii aceștia, să aibă așa o moarte. Doar cei care nu cred, care țin măștile pe jos, poate că ar trebui să meargă o zi în spital să vadă cum stau oamenii ăia (n.r medicii) îmbrăcați și nu beau apă și nu merg la toaletă. Soțul meu a ieșit din spital și a zis că este îngrozitor pentru oamenii aceea care ne îngrijesc. I-a luat Dumnezeu așa de repede. Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace, să le facă drumul liniștit spre cer, că au făcut numai bine, au bucurat atâtea suflete pe pământul ăsta. Muzica lăutărească a stat pe mâine acestor oamenii în gâtul lor, în sufletele lor curate și dragi. Doamna Gabi era o persoană deosebită„, a spus Elena Merişoreanu, la Antena 3.

Aveți, mai jos, o colecție de melodii ale regretatei artiste, Gabi Lunca, împreună cu soțul acesteia, celebrul instrumentist Ion Onoriu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI