10 iun. 2024 | 09:06

Răsturnare de situație la alegerile locale 2024. Cine este George Tuță, noul primar al Sectorului 1. A învins-o pe Clotilde Armand

Alegeri locale 2024
Răsturnare de situație la alegerile locale 2024. Cine este George Tuță, noul primar al Sectorului 1. A învins-o pe Clotilde Armand
BEC îl da ca victorios pe George Tuță la Sectorul 1

În cursa pentru Alegerile locale 2024, cum era de așteptat la Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand și-a jucat toate cărțile pentru a câștiga un nou mandat. În această cursă a intrat și reprezentantul PNL, fostul ofițer SRI, George Tuță, iar rezultatele parțiale de la acest moment ale BEC îl dau câștigător la mustață în fața actualului edil. Cu alte cuvinte, vorbim de o răsturnare de situație la alegerile locale 2024, iar noi aflăm cine este George Tuță, noul primar al Sectorului 1.

BEC anunță o răsturnare de situație la alegerile locale 2024

Dacă la finalul serii de 9 iunie, când se închideau secțiile de votare, datele o dădeau cu 43% câștigătoare pe Clotilde Armand, actualul edil la Primăria Sector 1, la primele ore ale acestei dimineți lucrurile stau cu totul altfel.

Conform BEC, asistăm la o răsturnare de situație la alegerile locale 2024, George Tuță fiind anunțat ca noul primar al Sectorului 1.

La ora 8:00, reprezentanții PNL Sector 1 scriau pe pagina de Facebook că „După numărarea a 98,7% din totalul secțiilor de vot din sector, George Tuță este noul primar al Sectorului 1!”.

Clotilde Armand face la fel ca la alegerile din 2020?

Dar, conform acelorași reprezentanți, actualul edil nu este mulțumit de rezultatul de la alegerile locale 2024, și „reprezentanții USR tergiversează numărătoarea voturilor, la 10 ore de la închiderea secțiilor de vot”, anunță PNL Sector 1 într-o postare făcută pe Facebook.

Nu ar fi prima dată când Clotilde Armand reușește să atragă atenția, și nu într-un mod onest, dacă ne aducem aminte de scandalul de la alegerile locale de acum 4 ani, când dovezile arătau că Clotilde Armand ar fi influențat și modificat voturile.

”Mulțumesc locuitorilor pentru prezența lor în număr mare. Aș vrea să mulțumesc personalului angajat în procesul electoral pentru munca lor. Așteptăm rezultatele oficiale și continuăm să ne facem treaba.

Apărăm fiecare vot! Eu am mai trecut prin situații asemănătoare în 2016 și 2020, am încredere doar în rezultatele oficiale, fiindcă matematica nu minte niciodată.

Fac un apel la cei din secțiile de votare să fie extrem de atenți și să reclame autorităților orice tentativă de manipulare a voturi sau tentativă de furt. Nu avem încredere decât în rezultatele oficiale”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Răsturnare de situație la alegerile locale 2024. Cine este George Tuță, noul primar al Sectorului 1. A învins-o pe Clotilde Armand

Acuzațiile aduse de PNL Sector 1 nu se rezumă doar la aceste afirmații, aceștia continuând să spună că, de fapt, „la nivelul aparatului administrativ al Sectorului 1 se tergiversează deplasarea președinților de secții către Biroul Electoral de Sector, modificându-se inclusiv procedurile de predare a sacilor cu voturi”.

Cine este George Tuță, noul primar al Sectorului 1

Venit de nicăieri pe listele PSD-PNL Sector 1, pentru moment cel puțin, George Tuță poate sărbători victoria din aceste alegeri locale 2024. Dar, lăsând victoria de-o parte pentru moment, încercăm să aflăm cine este George Tuță, noul primar al Sectorului 1.

În vârstă de 40 de ani, George Tuță s-a născut în vara lui 1984, pe 8 august, Leu convins, în Drobeta-Turnu-Severin, județul Mehedinți. După terminarea liceului va lua drumul Capitalei, unde va absolvi ASE-ul și, ulterior cursurile post-universitare de la SNSPA.

Este căsătorit și are doi copii, și are și alte specializări, după ce a absolvit programe, precum „Aspen de Leadership în Serviciul Public”. Intrat în politică, în cadrul PNL, George Tuță avea să fie, pe rând, membru în Parlamentul României și Chestor al Camerei Deputaților și președinte interimar al PNL Sector 1, din 2023.

Răsturnare de situație la alegerile locale 2024. Cine este George Tuță, noul primar al Sectorului 1. A învins-o pe Clotilde Armand

Dar, așa cum s-a scris în perioada de campanie electorală, viitorul (posibil) primar al celui mai mare sector din București, George Tuță vine din lumea serviciilor secrete, fiind fost consilier personal al directorului SRI, Eduard Hellvig, timp de 3 ani, iar în campanie acesta declara că nu regretă acest episod din viața sa, conform Euronews România.

”Am lucrat cu Edward Hellvig și în Parlamentul României și la Ministerul Dezvoltării când a fost ministrul Dezvoltării și în Parlamentul European.

Am lucrat inclusiv în PNL când dumnealui era secretar general, iar eu eram secretar general adjunct. În momentul în care a primit propunerea de a deveni directorul SRI, mi-a propus să am același rol de consilier, un rol administrativ. Categoric, acceptând această ofertă, a trebuit să devin ofițer.

Nu sunt un ofițer de informații, dacă la asta vă gândiți”, a declarat George Tuță, la Euronews România.

După plecarea din SRI, viitorul edil a mai avut și funcția de consilier în Guvernul României, dar și pe plan european.

„Nicio clipă nu regret că am fost alături în SRI”

Așa cum precizam, George Tuță a activat în cadrul SRI din postura de consilier al lui Eduard Hellvig, director al SRI, care are rang de ministru.

Deși lucrurile mergeau bine pentru el, a decis la un moment dat să plece din cadrul structurii SRI, explicând pentru același post care au fost, de fapt motivele acestei decizii:

”Am plecat din SRI. Motivul este personal. S-a născut al doilea copil și am vrut să fiu aproape de familie. Nicio clipă nu regret că am fost alături în SRI de domnul Hellvig, nici că am plecat din SRI”, a mai spus acesta.

Astăzi, anunțat ca învingător în fața actualului edil, Clotilde Armand, George Tuță ar putea deveni viitorul primar al celui mai mare și mai bogat sector al Bucureștiului.

PlaySport
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
Stiri din Lume
Apare pe site-uri INTERZISE după ce a fugit din România! Ea e vedeta FĂRĂ INHIBIȚII
Stirile PROTV
Două fetițe au fost găsite abandonate într-o mașină parcată la soare. Polițiștii au avut o surpriză când au depistat părinții
EVZ.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Digisport.ro
Să nu vadă olandezii! Mircea Lucescu, după meciul de la EURO: ”Noi nu am jucat împotriva Olandei”
PRO TV
Primele imagini din filmul ”Gladiator 2”! Cine are rolul principal, în locul lui Russel Crowe
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
BZI.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Spynews.ro
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
De necrezut! Dana Roba, reacție acidă după ce a văzut-o pe Emily Burghelea că își retușa machiajul în urma accidentului suferit: „Mi se pare penibil. Tu îți faci poze și te rujezi..."
Impact.ro
I-au sărit SÂNII URIAȘI din rochie! Viviana Sposub, poze de INFARCT! S-a văzut TOT!
Ego.ro
SURPRIZĂ URIAȘĂ la România – Olanda! Kira Hagi s-a AFIȘAT cu iubitul ținut secret!
Parteneri
Ultima ora: Nationala ROMANIEI mai ramane in Germania
Redactia.ro
Ce trebuie să pui printre haine, ca să nu mai miroasă a „aer închis”. Trucul știut doar de patronii de magazine de lux
Click.ro
Cristina Ich, pozată GOALĂ în pat! Imaginea INDECENTĂ e pe net
Vocea.biz
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din vacanța de la mare
Digi24
Andreea Mantea, provocatoare în costum de baie! Cum s-a pozat vedeta TV, la 37 de ani / FOTO
Unica.ro
România, sufocată de inundații. Pericol major în multe zone
EVZ.ro
Cine sunt victimele accidentului de la Suceava. Părinții și doi copii au murit pe loc, când se întorceau din vacanță
Spynews
Anunțul cel mare despre PACE. A vorbit cu Vladimir Putin: O pace echitabilă
Capital.ro
Contul de Tinder al lui Vlad Voiculescu era, de fapt, al USR? Ștefan Pălărie: O idee „năzdrăvană” pentru campania electorală
Antena 3
Surpriză în showbiz! Au fost surprinși din nou împreună la 15 ani de când au format un cuplu celebru. Imaginile cu ei s-au viralizat
Avantaje
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Mediaflux
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Spynews.ro
Horoscopul banilor pentru luna iulie. Astrele ajută 3 zodii și le sfătuiește pe celelalte să fie atente cu cheltuielile
Realitatea.net
Moment jenant pentru o cântăreață celebră. A fost dată afară din benzinărie din cauza ținutei sale
Antena 1
WOW! Andreea Bănică, foto INTERZISE! A apărut AȘA și i-a BLOCAT pe toți!
Impact.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Shtiu.ro