Rafael Nadal, probleme în turneul de la Cincinnati. Ce s-a întâmplat cu campionul spaniol

Rafael Nadal, probleme în turneul de la Cincinnati. Ce s-a întâmplat cu campionul spaniol
Rafael Nadal a câștigat două trofee de Grand Slam în acest an, dar s-a confruntat și cu numeroase probleme medicale

Rafael Nadal, probleme în turneul de la Cincinnati. Deținătorul a 22 de titluri de Grand Slam a revenit în circuitul ATP după accidentarea suferită la Wimbledon. În 2022, în ciuda imenselor probleme medicale, campionul spaniol a reușit să câștige la Australian Open și Roland Garros. Rafael Nadal n-a avut succes, însă, în primul meci pe hard la sezonului, fiind învins încă din turul 2 de un jucător de pe locul 152 ATP.

Rafael Nadal, probleme în turneul de la Cincinnati

Rafael Nadal, probleme în turneul de la Cincinnati. Pentru campionul spaniol, acest sezon a fost unul paradoxal. S-a confruntat cu probleme medicale ce l-au dus până în pragul intenției de retragere, dar a și câștigat Australian Open și Roland Garros, adunând un număr record de 22 de trofee de Grand Slam.

Ibericul se luptă de la începutul carierei cu sindromul Muller-Weiss ce-i afectează oasele labei piciorului stâng. El a jucat de-a lungul timpului cu dureri foarte mari, atenuate doar de un tratament cu antiinflamatoare și injecții. În primăvară și-a fisurat o coastă, iar la Wimbledon a fost forțat să se retragă înaintea semifinalei cu Nick Kyrgios, din cauza unei leziuni abdominale.

Ce s-a întâmplat cu campionul spaniol

Rafael Nadal (3 ATP), care a câștigat titlul de la Cincinnati în 2013, a jucat primul său meci după mai bine de o lună, după ce s-a retras la Wimbledon. Dar spaniolul a fost învins, surprinzător, de croatul Borna Coric, jucător de pe locul 152 ATP. Scorul a fost 7-6, 4-6, 6-3 pentru croat. Nadal nu mai luase startul la Cincinnati în ultimii cinci ani, așa că eșecul i-a stricat revenirea în competiția americană.

Rafael Nadal a recunoscut că nu a jucat cel mai bun tenis al său. Spaniolul și-a lăudat adversarul și a adăugat că el n-a fost pregătit să câștige.

„Evident, nu am jucat cel mai bun meci al meu, ceea ce se poate întâmpla după o perioadă de timp fără să concurez și mi s-a întâmplat în acest turneu de mai multe ori. Nu pot decât să îl felicit pe Borna, pentru că a jucat un tenis grozav. Am ratat două șanse bune de a câștiga primul set în tiebreak, iar la începutul celui de-al treilea am avut 0-30 și am jucat mai multe puncte groaznice”, a declarat Rafa Nadal, conform eurosport.ro.

„Este clar că astăzi nu am fost pregătit”

Rafael Nadal a mai admis superioritatea lui Coric, un jucător care l-a mai învins și în trecut pe campionul spaniol.

Acesta este tenisul, când te confrunți cu un jucător care servește foarte bine și afișează un nivel bun, dacă nu profiți de oportunitățile tale poți cădea. Este clar că astăzi nu am fost pregătit să câștig acest meci, nu am putut juca atât de agresiv pe cât aveam nevoie. Borna a fost foarte curajos, știe cum să mă învingă pentru că a mai făcut-o în trecut și mă bucur să îl văd din nou la cel mai bun nivel al său, după o serie foarte complicată de accidentări. Astăzi a fost mai bun decât mine”, a mai declarat Rafa Nadal, conform sursei citate.

Rafael Nadal va participa la US Open, prin urmare, având un singur meci pe hard „în picioare”. Campionul spaniol s-a impus în Grand Slam-ul american de patru ori, ultima oară în 2019.