Cum a fost surprins Rafael Nadal după ce a câștigat la Roland Garros. Imagini dureroase cu campionul spaniol VIDEO

Cum a fost surprins Rafael Nadal după ce a câștigat la Roland Garros. Imagini dureroase cu campionul spaniol VIDEO
Spaniolul Rafael Nadal a câștigat pentru a 14-a oară turneul de la Roland Garros, adunând un număr record de 22 trofee de Grand Slam în toată cariera

Cum a fost surprins Rafael Nadal după ce a câștigat la Roland Garros. Marele campion spaniol a cucerit cel de-al 22-lea turneu de Grand Slam din carieră, impunându-se pentru a 14-a oară pe zgura pariziană. Dar ibericul se luptă sindromul Muller-Weiss, o boală foarte rară și dureroasă, ce-i afectează oasele labei piciorului stâng. El a jucat cu ajutorul unui tratament cu injecții și antiinflamatoare. Rafael Nadal a fost filmat într-o postură dureroasă la doar două zile după ce s-a impus la Roland Garros.

Cum a fost surprins Rafael Nadal după ce a câștigat la Roland Garros

Cum a fost surprins Rafael Nadal după ce a câștigat la Roland Garros. Ibericul de 36 de ani a ajuns la recorduri incredibile în tenis. El s-a impus pentru a 14-a oară pe zgura pariziană după ce l-a învins în finală pe Casper Ruud, scor 6-3, 6-3, 6-0.

Nadal suferă, însă, de sindromul Muller-Weiss, o boală foarte rară. Boala se manifestă prin deformarea unuia dintre cele șapte oase ale labei piciorului. Înainte de meciul din sferturi contra lui Novak Djokovic el își avertiza fanii că ar putea fi ultimul său meci la Roland Garros.

„Duelul cu Djokovic ar putea fi ultimul meu meci aici, la Roland Garros, și mi-aș dori să se joace ziua. Nu știu ce se va întâmpla în cariera mea, am trecut printr-un proces dificil cu piciorul, nu am nicio garanție. Vreau să mă bucur de tenis, vreau să joc în continuare și să îmi văd visul de a ajunge în fazele finale de la Roland Garros încă o dată”, spunea Nadal, înaintea partidei cu Djokovic, citat de Eurosport.

Imagini dureroase cu campionul spaniol

Rafael Nadal a câștigat duelul cu Djokovic, după cum a reușit să se impună și în următoarele două meciuri, adjudecându-și cel de-al 22-lea trofeu de Grand Slam. El a jucat, însă, cu dureri foarte mari, atenuate doar de un tratament cu antiinflamatoare și injecții.

Nadal va încerca o altă abordare a bolii sale, cu un tratament localizat pe doi nervi ai piciorului, care va da o senzație de amorțeală de durată, fără a fi nevoie de injecții.

„Va fi o injecție cu radiofrecvență pe nerv și vom încerca să-l ardem puțin. Să creez impactul pe care îl am acum asupra nervului pentru o perioadă lungă de timp. Dacă funcționează, voi continua. Dacă asta nu funcționează, atunci va fi o altă poveste. Și apoi trebuie să-mi răspund, trebuie să mă întreb dacă sunt gata să fac un lucru major fără a fi sigur că lucrurile merg corect, de exemplu, o intervenție chirurgicală majoră care nu îmi garantează că voi putea fi din nou competitiv. Deci, să facem pas cu pas, așa cum am făcut toată cariera mea de tenis”, a declarat spaniolul, conform Eurosport.

Ce tratament a început ibericul pentru boala sa

Nadal a precizat că „arderea” a doi nervi nu este un risc pe termen lung și că operația ar fi o alegere mult mai incertă în ceea ce privește consecințele. El a început deja, la Barcelona, noul tratament pentru afecțiunea de care suferă la piciorul stâng și care-i pune în pericol continuarea carierei.

Rafael Nadal a fost surprins, marți, în cârje pe aeroport, în timp ce se se pregătea să revină către Mallorca natală. Dacă tratamentul va da roade, ibericul va putea evolua la Wimbledon și își va putea continua cariera.

„Wimbledon nu este un turneu pe care vreau să-l ratez. Cred că nimeni nu vrea să rateze Wimbledon. Iubesc Wimbledon. Am avut mult succes acolo. Sunt întotdeauna gata să joc la Wimbledon. Deci, dacă mă întrebați dacă voi fi la Wimbledon, nu vă pot da un răspuns clar. Dacă vreau să câștig Wimbledon, desigur. Să vedem cum funcționează tratamentul”, a declarat spaniolul în privința viitorului său.

Dacă noul tratament nu va fi eficient, rămâne doar opțiunea unei operații, cu consecințe necunoscute pentru posibilitatea de a mai juca tenis la nivel înalt.