23 sept. 2022 | 08:20

Putin a trecut la comandă. A început să dea indicații generalilor, dar rușii se plâng de liderul de la Kremlin

News
Putin a trecut la comandă. A început să dea indicații generalilor, dar rușii se plâng de liderul de la Kremlin
Putin a trecut la comandă.

Vladimir Putin a trecut la comandă. Președintele rus a început să dea indicații tactice generalilor din teren, însă rușii se plâng de liderul de la Kremlin. Președintele Vladimir Putin a sugerat o „structură de comandă disfuncțională”, însă ofițerii ruși au fost auziți certându-se între ei și plângându-se, în conversațiile interceptate cu prietenii și cu rudele, în ce privește deciziile luate de Moscova.

Putin a trecut la comandă

Conform mai multor surse familiare cu informațiile americane, în timp Moscova s-a aflat în defensivă atât în ​​est, cât și în sud, armata Rusiei este împărțită în ce privește cel mai bun mod de a contracara progresele neașteptate ale Ucrainei pe câmpul de luptă de luna aceasta.

De asemenea, există dezacorduri importante în ce privește strategia, cu liderii militari care se luptă să cadă de acord asupra locului în care să își concentreze eforturile pentru a susține liniile defensive, au precizat mai multe surse familiare cu informațiile americane.

Ministerul rus al Apărării a susținut că redistribuie forțele către Harkov, în nord-est, acolo unde Ucraina a obținut câștiguri dramatice, însă sursele americane și occidentale au spus că cea mai mare parte a trupelor ruse rămâne încă în sud, acolo unde de asemenea a lansat o ofensivă Ucraina, în jurul Hersonului.

„Putin se chinuie”

Miercuri, Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială, după luni de zile în care a rezistat să facă pasul. Oficialii administrației Biden au precizat miercuri că asta evidențiază gravitatea deficitului de soldați, semnalând o disperare tot mai mare.

Nu este clar dacă mobilizarea o să aducă vreo diferență operațională pe câmpul de luptă sau doar o să prelungească durata războiului, fără să schimbe rezultatul, conform analiștilor militari ruși.

În timp ce Rusia se frământă pe câmpul de luptă, oficialii de la Moscova s-au chinuit să găsească un vinovat pentru schimbarea de noroc a armatei, a precizat un înalt oficial NATO.

„Oficialii Kremlinului și experții din mass-media de stat au discutat cu febrilitate motivele eșecului de la Harkov și, în mod tipic, Kremlinul pare să încerce să îndepărteze vina de Putin și armata ruse”, a declarat această persoană.

Până la ora actuală, Rusia a răspuns la progresele Ucrainei lansând atacuri împotriva infrastructurii critice, cum ar fi baraje și centrale electrice, atacuri pe care SUA le consideră în mare parte atacuri de „răzbunare”, mai degrabă decât atacuri semnificative din punct de vedere operațional.

În absența mai multor forțe, sursele au precizat că Rusia are puține alte opțiuni pentru a respinge forțele ucrainene. John Kirby, coordonatorul Consiliului Național de Securitate pentru comunicații strategice, a declarat că Putin „se chinuie”. El a mai spus că: armata Rusiei are „coeziune slabă a unității, dezertări, soldați care nu doresc să lupte”.

PlaySport
WOW! Mădălina Ghenea n-a mai apărut niciodată așa! Cum s-a lăsat pozată pe străzile din Veneția
Ego.ro
Andreea Marin, GOALĂ în cadă! Pozele incendiare din telefon au scăpat pe net. Niciodată nu ai văzut-o AȘA!
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Cancan.ro
Nu e o glumă! Meghan Markle s-a apucat să vândă dulceață de căpșuni 😲
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Alina Sorescu a dat MAREA VESTE înainte de Paşte
Capital.ro
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
EVZ.ro
Sume astronomice la MasterChef. Cât primesc Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu
Adevarul
Cum a fost aleasă Dobrogea ca loc de construcție al Centralei nucleare. Proiectul demarat de Nicolae Ceaușescu și inaugurat de Ion Iliescu VIDEO
BZI.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
Se pregătește ”nota de plată”! Ce riscă Ronald Araujo, după gesturile făcute la adresa lui Istvan Kovacs
Digisport.ro
Pepe a dezvăluit ce etnie are. Nici soția sa nu este româncă: „Mi s-a spus că sunt mai focos decât un român”
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Se schimbă Revolut pentru România. Ce vor putea să facă acum clienții
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capital.ro
Locul de pe Pământ unde aurul iese singur la suprafață. Cel care l-ar strânge ar câștiga 6.000 de dolari pe zi
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Noapte magică în CHAMPIONS LEAGUE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce gest neașteptat a făcut un tată, la scurt timp după ce fiica lui nu l-a lăsat s-o conducă la altar, la nuntă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro