21 sept. 2022 | 15:03

Momentul în care Vladimir Putin a fost enervat la culme de Regele Charles. Ce i-a transmis liderului rus

Știri generale
Momentul în care Vladimir Putin a fost enervat la culme de Regele Charles. Ce i-a transmis liderului rus
Momentul în care Putin a fost enervat la culme de Regele Charles al III-lea. Declarația a fost catalogată drept nazistă.

Momentul în care Putin a fost enervat la culme de Regele Charles al III-lea. S-a întâmplat în anul 2014, în timp ce Prințul de Wales de la acea vreme se afla într-un turneu regal în Canada. Fiul regretatei regine Elisabeta a II-a a făcut o remarcă ce nu a fost primită deloc bine de autoritățile de la Moscova. Declarațiile noului rege al Angliei despre președintele rus au fost condamnate ca fiind naziste.

Momentul în care Putin a fost enervat la culme de Regele Charles

În timpul unui turneu regal în Canada, care a avut loc în anul 2014, fiul regretatei regine Elisabeta a II-a și-a luat răgaz câteva clipe pentru a discuta cu un fost refugiat de război polonez. Este vorba despre o femeie de peste 80 de ani, pe nume Marienne Ferguson. Aceasta a părăsit Polonia și s-a mutat în Canada cu puțin timp înainte de  ocupația nazistă.

În discuția cu pricina, noul Rege al Angliei și fosta refugiată au vorbit despre preluarea țărilor de către Hitler. La un moment dat, Charles a făcut o remarcă ce a stârnit multe valuri de comentarii în spațiul public. Unii i-au dat dreptate. Alții, în schimb, l-au taxat dur.

„Prințul (Charles al III-lea – n.r.) a spus ceva de genul… că nu este diferit de ceea ce face Putin”, a dezvăluit doamna Ferguson, fostă refugiată, potrivit BBC.

Declarația noului monarh de la Londra a fost făcută în contextul în care autoritățile din Marea Britanie au transmis că Rusia se confruntă cu o „izolare politică din ce în ce mai mare” din cauza acțiunilor din Ucraina. Britanicii au făcut referire inclusiv la anexarea peninsulei Crimeea.

Ce mesaj i-a transmis liderul de la Moscova noului rege

Bineînțeles, presupusa remarcă a noului rege al Angliei a ajuns și la urechile autorităților de la Moscova. Vladimir Putin a condamnat declarația lui Charles, pe care a catalogat-o drept „nazistă”. Președintele rus a spus că asocierea sa cu Adolf Hitler este una inacceptabilă. Clarence House a refuzat să comenteze.

„În astfel de cazuri, îmi aduc aminte de o expresie bună. Sună așa: „Dacă ești furios, greșești”. Transmiteți acest mesaj atât premierului (britanic – n.r.), cât și prințului Charles. El a vizitat țara noastră de multe ori.

Nu l-am auzit spunând așa ceva. Dacă este așa cum se spune, atunci este inacceptabil. Cred că el însuși înțelege acest lucru. Este un om bine educat. Îl cunosc atât pe el, cât și pe membrii familiei regale. Acesta nu este un comportament regal”, a declarat Vladimir Putin, într-o intervenție pentru agențiile internaționale de știri.

Ambasada Rusiei a transmis atunci că presupusele remarci ale lui Charles al III-lea au fost „scandaloase”. Reacția autorităților din Marea Britanie, în schimb, a fost mai degrabă de susținere la adresa actualului rege de la Londra.

Premierul britanic de la acea vreme, David Cameron, a declarat că nu vrea să comenteze o discuție privată. Însă „toată lumea are dreptul la propriile sale opinii”, potrivit fostului lider din Marea Britanie. Poziția a fost susținută și de alți reprezentanți din mediul politic britanic, unii spunând că Charles a avut dreptate în cele exprimate.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro