Prognoza meteo pentru weekend, 15-16 februarie. Avertizările meteorologilor ANM

Prognoza meteo pentru weekend, 15-16 februarie, indicată de către Administrația Națională de Meteorologie

Specialiștii de la Asministrația Națională de Meteorologie au emis prognoza pentru weekend. Care vor fi maximele și minimele pentru zilele de 15 și 16 februarie? Cum va fi vremea în toată țara?

Prognoza meteo ANM pentru weekend: 15-16 februarie

Conform specialiștilor, vremea va fi caldă. Cerul va avea înnorări și precipitații pe timp de zi, iar pe timpul nopții local, în special în sud, est și centru. Acestea vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare la munte, mixte în Maramureș, iar în rest ploi. În ziua de duminică, în țară va fi la fel de cald, mai ales în zona de sud a României. Cerul va fi noros în special în nordul, centrul și estul țării, iar temporar noros în rest.

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în Dobrogea și izolat în Muntenia și Moldova, mai ales sub formă de ninsoare pe suprafețe mici la munte. Vântul va sufla slab și moderat, mai intens pe timpul zilei, în est și sud-est. Maximele vor fi cuprinse între 3 și 13 grade Celsius. Cele mai ridicate vor fi surprinse în Oltenia, iar cele mai scăzute vor fi între -7 și 3 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru weekend, 15-16 februarie, indicată de către Administrația Națională de Meteologie
Prognoza meteo pentru weekend, 15-16 februarie. Temperaturile din Capitală

Vremea în București

Maxima zilei de sâmbătă, 15 februarie, este de 11 grade Celsius, alături de un cer cu nori și soare. Vânturi vin din zona de nord-nord-vest a teritoriului cu 6 km/h și cu rafale de 11 km/h. Minima serii este de doar 1 grad Celsius, alături de un cer predominant. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 6 km/h și cu rafale de 9 km/h.

Maxima zilei de duminică, 16 februarie, este de 11 grade Celsius, alături de un cer parțial însorit. Vânturi vin din zona de sud-vest cu 6 km/h și cu rafale de 11 km/h. Minima serii este de doar 0 grade Celsius, alături de un cer senin. Vânturi vin din zona de sud-vest a teritoriului țării cu 7 km/h și cu rafale de 9 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI