Informații ANM. Prognoza meteo pentru miercuri, 12 februarie: cod galben de ploi și ninsori

Informații ANM. Prognoza meteo pentru miercuri, 12 februarie

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru ziua de joi, 12 februarie. Vremea se răcește, iar ploile și ninsorile se întorc. Cod galben de precipitații în mai multe zone ale țării.

Informații ANM. Prognoza meteo pentru miercuri, 12 februarie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie(ANM) au emis prognoza pentru joi, 12 februarie. Vremea se răcește considerabil față de luni, iar gradele din termometre coboară la media normală pentru această perioadă. Pe parcursul zilei, maximele se vor încadra între 0-8 grade Celsius, iar noaptea vor scădea la minime cuprintre între -9 și 2 grade Celsius. Sunt estimate precipitații extinse în centrul, sudul și estul țării, în special în Carpații Meridionali, unde cantitățile de apă vor fi de 10-15 litri/metru pătrat.

Informații ANM. Prognoza meteo pentru miercuri, 12 februarie: cod galben de ploi și ninsori
Prognoza meteo miercuri, 12 februarie

În Transilvania, jumătatea nordică a Moldovei, local în Maramureș, dar și în zona de munte, sunt anunțate ninsori, unde stratul de zăpadă va fi mai consistent. Pe spații mici, în cursul dimineții, va fi lapoviță și ninsoare în Banat și Crișana. În zona Dobrogei va ploua temporar. În schimb, în Oltenia și Muntenia, ploile se vor transforma, seara, în ninsoare. Vântul va sufla cu intensificări în cele mai multe regiuni, îndeosebi în vestul și sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, unde va avea viteze de 60-70 kilometri pe oră.

Vreme București

În termometrele din București se înregistrează o maximă de 9 grade Celsius, ce se va simți cu 3 grade mai puțin. Vremea va fi cu nori și soare, vântul va sufla cu 15 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 26 kilometri pe oră, iar precipitațiile nu își vor face apariția.

Noaptea se vor înregistra -2 grade Celsius, temperatură care se va simți cu un grad mai puțin. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla cu o putere de 11 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 17 kilometri pe oră, iar precipitațiile nu își vor face simțită prezența.

Atenționare nowcasting

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Data emiterii : 11-02-2020 ora 17

Valabil de la : 11-02-2020 ora 17:40 până la : 11-02-2020 ora 21:00

In zona : Județul Galaţi;
Județul Vrancea: zona joasă;
Județul Vaslui;

Se vor semnala : intensificări locale și temporare ale vântului, cu viteze în general de 60…70 km/h, care izolat vor lua și aspect de vijelie.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI