Prognoza meteo octombrie. Cum va fi vremea la început de lună: temperaturi mici în toată țara

Prognoza meteo octombrie. Cum va fi vremea la început de lună: temperaturi mici în toată țara
Prognoza meteo octombrie. Cum va fi vremea la început de lună: temperaturi mici în toată țara Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Meteorologii au realizat prognoza meteo pentru octombrie, iar veştile nu sunt deloc bune. Iată cum va fi vremea la început de lună, conform ANM!

Prognoza meteo pentru început de octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni (28 septembrie – 11 octombrie), iar veştile nu sunt dintre cele mai bune. Dacă septembrie a fost o lună cu temperaturi ridicate şi mult soare, luna octombrie va debuta cu vreme rece. Conform meteorologilor, norii vor lua locul soarelui, temperaturile fiind mult mai scăzute decât în ultima perioadă şi vor apărea şi ploile pe arii extinse.

Prognoza meteo octombrie BANAT

Valorile termice maxime, în scădere la începutul intervalului, se vor situa ușor sub normele perioadei, iar până în data de 1 octombrie, media acestora vă fi în jurul a 19 grade. Până la sfârșitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere până la o medie de 27-28 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor, însă, va fi în scădere treptată, spre 20-21 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații până în data de 2 octombrie, cu o medie de 11-12 grade, iar până în data de 5 octombrie, acestea vor fi în creștere până la o medie de 15-16 grade. În cea de-a doua săptămână și temperaturile minime vor fi în scădere până la o medie în jurul a 9 grade.

După data de 5 octombrie, vor începe ploile în cea mai mare parte a zonei.

Prognoza meteo octombrie CRIŞANA

Maximele termice se vor situa ușor sub normele perioadei, iar până în data de 4 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere spre o medie în jurul a 28 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 19…20 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații până în data de 2 octombrie, media acestora fiind de 10…11 grade, iar până în data de 5 octombrie, acestea vor fi în creștere până la o medie în jurul a 14 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere spre o medie în jurul a 9 grade.

În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua posibil însemnat cantitativ, iar între 5 și 10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

Prognoza meteo octombrie TRANSILVANIA

Până la începutul lunii octombrie, valorile termice maxime vor fi în scădere spre o medie de 16 grade și se vor situa ușor sub normele perioadei. La sfârșitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi în creștere până la o medie de 25…26 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 18 grade. Temperaturile minime vor avea tendința de scădere până în data de 3 octombrie, de la o medie de 11 grade, spre 9 grade.

Apoi, până în data de 6 octombrie, acestea vor fi în creștere până la o medie de 12 grade. În cea de-a doua săptămână, minimele termice vor fi în scădere treptată de la o zi la alta, spre o medie de 7…8 grade.

Va ploua posibil însemnat cantitativ în intervalul 28 septembrie – 1 octombrie. În perioada 6-10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

Prognoza meteo octombrie MARAMUREŞ

Răcirea vremii din primele zile ale intervalului se va resimți mai ales la valorile diurne. Acestea se vor apropia de normele perioadei, cu o medie de 17 grade în jurul datei de 1 octombrie. Până la începutul celei de-a două săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, spre o medie de 26 de grade, vremea devenind caldă pentru această perioadă.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 18 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații până în data de 3 octombrie, cu o medie de 10…11 grade, iar până în data de 6 octombrie, acestea vor fi în creștere spre o medie de 13 grade. În cea de-a doua săptămână și temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie în jurul a 8 grade.

Va ploua în zilele de 29, 30 septembrie și 1 octombrie, iar cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate. În perioada 5-10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

Prognoza meteo octombrie MOLDOVA

Valorile termice maxime vor fi în scădere până la începutul lunii octombrie, de la medii de 24 de grade, la 18…19 grade, urmând a se situa ușor sub normele perioadei. Până la sfârșitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere până la o medie de 23…24 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 18…19 de grade. Temperaturile minime vor avea tendința de scădere până în data de 3 octombrie, de la o medie de 13…14 grade, la 11 grade. Apoi, până la începutul celei de-a două săptămâni, acestea vor fi în creștere spre o medie de 14 grade.

În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie în jurul a 9 grade.

În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere între 6 și 9 octombrie.

Prognoza meteo octombrie DOBROGEA

Valorile termice maxime vor fi în scădere ușoară până la sfârșitul lunii septembrie, de la medii de 25 de grade, la 21 de grade, urmând a se situa în jurul normelor perioadei. Până la sfârșitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere spre o medie de 24 de grade, vremea devenind mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere ușoară, spre 20…21 de grade. Temperaturile minime vor avea tendința de scădere până în data de 2 octombrie, de la o medie de 17…18 grade, la 14 grade. Apoi, până la începutul celei de-a două săptămâni, acestea vor fi în creștere spre o medie de 16…17 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie de 12…13 grade.

În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, posibil izolat mai însemnat cantitativ. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere după data de 7 octombrie.

Prognoza meteo octombrie. Cum va fi vremea la început de lună: temperaturi mici în toată țara Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan
Prognoza meteo octombrie. Cum va fi vremea la început de lună: temperaturi mici în toată țara Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Prognoza meteo octombrie MUNTENIA

Maximele termice, în scădere în primele zile ale intervalului de la medii de 25…26 de grade, la 21 de grade, vor ajunge să se situeze ușor sub normele perioadei. Până în data de 5 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere spre o medie în jurul a 27 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 21…22 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații până în data de 3 octombrie, media acestora fiind de 11…12 grade, iar până în data de 6 octombrie, acestea vor fi în creștere până la o medie în jurul a 14 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere spre o medie în jurul a 10 grade.

În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, pe arii restrânse posibil însemnat cantitativ, iar între 6 și 10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

Prognoza meteo octombrie OLTENIA

Temperaturile maxime, în scădere în primele zile ale intervalului de la medii de 24 de grade, la 20…21 de grade, vor ajunge să se situeze ușor sub normele perioadei. Până la începutul celei de-a două săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere spre o medie în jurul a 27 de grade, vremea devenind mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 20…21 de grade.

Temperaturile minime vor avea ușoare variații până în data de 2 octombrie, media acestora fiind în jurul a 11 grade, iar până în data de 6 octombrie, acestea vor fi în creștere până la o medie de 14…15 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere spre o medie de 10 grade.

În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, izolat posibil însemnat cantitativ, iar între 6 și 10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

Vremea la MUNTE

Temperaturile vor fi în continuă scădere, iar spre sfârşitul perioadei menţionate temperaturile medii vor fi în jur de 4 grade. Este important de menţionat că vor apărea precipitații, posibil și sub formă de lapoviță și ninsoare la altitudini mari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI