A venit prima ninsoare în România! Unde s-a așezat prima zăpadă, în strat consistent

A venit prima ninsoare în România! Unde s-a așezat prima zăpadă, în strat consistent
Prima ninsoare în România! Unde s-a așezat primul strat de zăpadă?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Aceștia au indicat unde s-a așezat deja prima zăpadă din sezonul rece. Ce zona de pe teritoriul României a fost afectată și care este vremea pentru azi în Capitală?

Prima ninsoare în România! Unde s-a așezat primul strat de zăpadă?

Circulația rutieră este întreruptă pe Transalpina în cursul weekend-ului din cauza stratului consistent de zăpadă care s-a depus. Asta este prima nunsoare din acest sezon, temperaturile au scăzut până la un grad Celsius, iar ploaia s-a transformat în lapoviță și chiar ninsoare pe alocuri. Anul trecut, prima ninsoare a căzut la finele lunii octombrie. Mașinile erau echipate pentru iarnă, astfel că stratul de zăpadă de pe carosabil nu le-a creat probleme șoferilor. Revenind la situația din această perioadă, circulația rutieră de pa DN67C s-a anunțat închisă pentru sâmbătă și duminică pe un sector de drum de 3 kilometri și în vederea desfășurării Campionatului Național de Drift – Etapa a IV-a, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Circulația se va desfășura cu sprijinul echipelor din cadrul Poliției Rutiere, pentru asigurarea traficului în condiții de siguranță și protejarea parcitipanților la concurs.

“Sâmbătă, 26 septembrie, şi duminică, 27 septembrie 2020, se închide circulaţia rutieră pe Transalpina (DN67C), între km 38+500 – km 41+500, în vederea desfăşurării Campionatului Naţional de Drift – Etapa a IV-a, astfel: în data de 26.09.2020, între orele 8:00 – 13:00 şi 15:00 – 20:00 şi în data de 27.09.2020 între orele 8:00 – 13:00 şi 15:00 – 20:00”
CNAIR – Comunicat remis Agerpres

Prima ninsoare din acest sezon, pe Transalpina
Prima ninsoare din acest sezon, pe Transalpina

27 septembrie – Vremea în București

Maxima zilei de duminică, 27 septembrie, în București este de 22 de grade Celsius, alături de un cer predominant însorit. Vânturi vin din zona de vest a teritoriului României cu 17 km/h și cu rafale de 20 de km/h. Minima serii este de 11 grade Celsius, alături de un cer mai mult senin. Vânturi vin din zona de nord-est a României cu 9 km/h și cu rafale de 19 km/h.

COD PORTOCALIU:  (valabilitate 27 septembrie – ora 03:00)În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp. Local în Oltenia și Muntenia vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii puternice, averse torențiale, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 35…50 l/mp. (Sursa: Administrația Națională de Meteorologie)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI