Prognoza cruntă din România, despre tulpina Omicron. Când lovește valul 5, de fapt

Prognoza cruntă din România, despre tulpina Omicron. Când lovește valul 5, de fapt
Prognoza cruntă din România, despre tulpina Omicron

Când va lovi valul cinci România și ce arată cea mai nouă prognoză în ce privește valul Omicron. Politicienii nu au curaj să ceară oamenilor să renunțe la petrecerile de Crăciun și Revelion, a spus epidemiologul Octavian Jurma.

Prognoza cruntă din România, despre tulpina Omicron

Epidemiologul arată că în țara noastră debutul valului Omicron o să fie în jurul datei de 15 ianuarie. În Marea Britanie s-au înregistrat, azi, 78.610 cazuri, fiind un record absolut, cu peste 10.000 de cazuri mai mult decât recordul precedent de 68.053 din 8 ianuarie 2021.

Medicul șef al Angliei, dr. Chris Whitty, a avertizat că și alte recorduri ale pandemiei de coronavirus vor fi doborâte în săptămânile următoare, subliniind, de asemenea, că Omicron produce un val distinct ce se adaugă valului Delta și că în acest moment se asistă la desfășurarea simultană a două epidemii.

„Astfel curba cazurilor Delta este plată, iar creșterea foarte rapidă pe care o observăm se datorează creșterii fulminante a numărului de cazuri Omicron care se adaugă peste curba Delta. Populația este încurajată imperativ de cazuri Omicron care se adaugă peste curba Delta. Populația este încurajată imperativ să se vaccineze cu boosterul sau să își facă primul vaccin dacă nu s-au vaccinat dej. A fost aprobată adminisitrarea boosterului la 2 luni după a doua doză la toate persoanele peste 18 ani.

Se face apel la voluntari penntru a asista spitalele cu valul de spitalizări care se așteaptă să crească peste două săptămâni. Întrebați dacă nu e momentul să se renunțe la petrecerile de Crăciun, răspunsul a fost evaziv din partea medicilor și Boris Johnson a declarat că pentru moment focalizarea rămâne pe booster”, a scris ieri pe Facebook, epidemiologul Octavian Jurma.

Debutul valului Omicron în România, „în jurul datei 15 ianuarie”

El a făcut o comparație între declanșarea epidemiei în Anglia și momentul în care s-a declanșat în România.

„Din păcate, observăm că și în Europa evoluția Omicron urmează evoluția observată în Africa de Sud. Este probabil că vom avea pentru prima dată în Europa zile cu peste 100.000 de cazuri noi confirmate în țările cu testare adecvată.

Vedem că nici în Anglia politicienii nu au curaj să ceară oamenilor să renunțe la petrecerile de Crăciun și Revelion mai ales după scandalul petrecerilor din timpul carantinei organizate de Boris Johnson. În România, debutul valului Alpha a fost la două luni distanță după debutul valului Omicron din Anglia, având în vedere că și primul caz de transmitere comunitară a fost azi confirmat, la numai trei săptămâni după identificarea primului caz Omicron în Anglia, la data de 27 noiembrie 2021.

Avem, deci încă o confirmare indirectă că ne putem aștepta la debutul valului Omicron în România în jurul datei 15 ianuarie (+/- 1 săptămână)”, a mai spus Octavian Jurma.