Mesajul viral al unui român plecat la muncă în Anglia. Toată lumea i-a dat like instant!

Mesajul viral al unui român plecat la muncă în Anglia. Toată lumea i-a dat like instant!
Mesajul viral al unui român plecat la muncă în Anglia

Mesajul viral al unui român plecat la muncă în Anglia. El i-a impresionat pe mulți. Numele lui este Cosmin și muncește în agricultură în Anglia. Acesta are un mesaj pentru prietenii săi din țară, care îl așteaptă acasă de Sărbători, ca că îi ”cinstească”. Ce le-a transmis acesta. Cosmin este doar unul dintre miile de tineri care au plecat în Marea Britanie ca să muncească.

Mesajul viral al unui român plecat la muncă în Anglia

Cosmin, un român plecat să muncească în Anglia, le-a transmis prietenilor săi din România care îl așteaptă de Sărbători ca să le facă ”cinste” să își pună pofta în cui, deoarece ei nu muncesc cot la cot cu el prin frig și zăpadă.

Cosmin nu este însă un caz singular. El este unul dintre miile de tineri care au plecat în Anglia ca să muncească cinstit și să strângă niște bani. Știa că nu o să îi fie ușor, însă poate că uneori și-ar dori poate ca povara muncii să nu-i fie atât de grea.

Întrucât prietenii săi rămași acasă îl întreabă mereu când revine în țară, pentru a le oferi o bere, tânărul a hotărât să le spună acestora cât de greu își câștigă banii cu care vine acasă, de Sărbători. Acesta s-a lăsat filmat la locul de muncă, astfel că mulți dintre apropiații săi au văzut în ce condiții dure lucrează.

“Pentru prietenii mei, care, când o să vin acasă, îmi cer bere și suc. Ia uitați, fraților, aici! Munciți cu mine în așa ceva să vă mai dau eu vouă bere și suc?!

Stați voi cu mine prin gheața asta să vă dau eu vouă bere? Așa se muncește în Anglia: prin gheață, prin frig, prin zăpadă, prin orice. Și vin să vă dau vouă bere acuma, de Crăciun, când vin acasă?!”, este mesajul lui Ionuț Cosmin, tânăr plecat la cules de varză în Anglia.

În puțin timp, clipul a devenit viral pe rețelele de socializare și a adunat peste jumătate de milion de vizualizări.

Românii, cea mai mare minoritate în Anglia

De menționat este că în Anglia, românii formează cea mai mare minoritate. Oficial, sunt un milion de români în Anglia recenzați, dar numărul lor ar putea fi mult mai mare.

Dintre românii din Anglia, între 25 şi 30 de mii activează în domeniul sănătăţii. 9.000 dintre ei sunt medici. Dar, românii s-au orientat şi către joburi din IT, construcţii sau transporturi. Aceste domenii, precum şi multe altele, traversează o criză de personal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI