Produsele cu care poți înlocui pâinea când ești la dietă. Ai foarte multe variante

Produsele cu care poți înlocui pâinea când ești la dietă. Ai foarte multe variante
Cu ce produse poti inlocui painea

Care sunt produsele cu care poți înlocui pâinea când ești la dietă. Deși pâinea este un aliment nelipsit din bucătărie, dacă îți dorești sau ești nevoit să înlocuiești pâinea, ai multe opțiuni cu care poți jongla. Ovăzul este una dintre acestea, fiind o cereală bogată în carbohidrați cu absorbție lentă.

Produsele cu care poți înlocui pâinea când ești la dietă

Ovăzul, este așadar, un produs potrivit cu care poți înlocui pâinea. Biscuiții din ovăz, pâinicile plate și biscuiții din cereale integrale sunt înlocuitori fantastici ai pâinii. Pâinicile din ovăz sunt o modalitate convenabilă de a atinge acel aport zilnic recomandat de 30 de grame de fibre, pentru început.

Pita de kebab este puțin diferită de pâinea normală, sunt goale pe interior, deci nu sunt la fel de dense ca pâinea normală, fapt care se traduce prin mai puține calorii. În plus, ele există în varianta fără gluten, graham.

Dacă însă ți-ai propus să renunți definitiv la pâine, frunza de salată proaspătă și crocantă funcționează pe post de lipie pentru orice umplutură dorești. Funcționează excelent și ca înlocuitor de chiflă pentru burgeri.

Și foile de orez sunt de ajutor în situația în care vrei să renunți la pâine. Ele sunt elastice și subțiri, și sunt ideale pentru a fi umplute cu legume trase la tigaie, cărnuri sau legume proaspete. Ele trebuie însă udate înainte de a fi folosite și se pot prăji la air frayer pentru o textură crocantă.

Ce poți să mai încerci

Clătitele de ovăz sunt asemănătoare cu pâinea și poți să faci cu ele sandwich-uri. Le poți face dulci sau sărate și sunt foarte gustoase. Tortilla este, de asemenea o variantă de înlocuitor pentru pâine. Foia de tortilla poate fi făcută din grâu sau din porumb. Cea din porumb nu conține gluten, însă este bogată în fibre, fapt care o face o opțiune excelentă pentru produsele sensibile la gluten.

De asemenea, este și foarte ușor să faci acasă tortilla de porumb, deoarece se prepară doar din două ingrediente: apă și o făină mexicană numită Masa Harina.

Pâinea de secară o poate înlocui cu succes pe cea tradițională. Este făcută din secară, o cereală înrudită cu grâul. Ea este mai întunecată și mai densă decât pâinea obișnuită, dar și mai bogată în fibre. Pâinea de secară determină o creștere mai mică a glicemiei decât cea de grâu și are o aromă mai puternică, unică. Pâinea de secară conține totuși ceva gluten, astfel că nu este o opțiune într-o dietă fără gluten.