Copiii sunt cei mai mari critici din bucătărie, așa că este important ca prăjiturile să fie diverse pentru a putea să fie mulțumiți. O rețetă face furori printre cei cu vârste fragede, așa că trebuie neapărat să faci clătite umplute!
Clătitele umplute îi dau pe toți pe spate, de la mic, la mare. Aceste prăjituri pufoase sunt perfecte pentru micul dejun, dar pot să fie folosite și ca gustare, mai ales pentru că sunt umplute cu o cremă ce o să îi facă pe micuți să mai ceară o porție și să se lingă pe degete.
Acest desert poate să fie preparat extrem de ușor, așa că nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie pentru a găti ceva delicios! În plus, ingredientele sunt la îndemâna oricui, clătitele umplute fiind preferate de copii, dar și de toate gospodinele.
O să ai nevoie de 200 de ml de lapte, 30 ml de ulei de măsline, 180 de grame de măsline, 15 grame de îndulcitor stevia sau 30 de grame de zahăr normal sau brun, 3 grame de praf de copt, 2 ouă și 2 grame de sare.
De asemenea, pentru crema de lapte o să folosești 300 de ml de lapte, 30 de grame de îndulcitor stevia sau 60 de grame de zahăr, 20 de grame de amidon de porumb, 3 gălbenușuri și o jumătate de linguriță de extract de vanilie.
Începe prin a prepara crema de lapte amestecând gălbenușurile de ou cu îndulcitorul stevia sau zahărul cu un tel, iar apoi adaugă amidonul de porumb. În momentul în care amestecul este omogen, pune extractul de vanilie și laptele într-un alt recipient și lasă-l la fiert la foc mic.
Apoi, laptele trebuie să fie turnat peste amestecul de ouă pentru a obține o cremă ce o să fie pusă, ulterior, într-o cratiță și lăsată la foc mic pentru a se îngroșa. În momentul în care este gata, aceasta trebuie să fie acoperită cu folie alimentară și lăsată la frigider timp de 20 de minute.
Înmoaie crema amestecând cu un tel și începe să pregătești clătitele. Amestecă bine îndulcitorul stevia sau zahărul cu ouăle și sarea, apoi toarnă laptele. Ulterior, pune făina și praful de copt într-un recipient și toarnă ușor amestecul obținut din ouă și lapte, amestecând continuu.
Adaugă și uleiul și continuă să amesteci până când poți să pui amestecul pentru clătite într-o tigaie. Încălzește cratița și pregătește formele pentru aluat. Marginile prăjiturilor trebuie să fie ridicate ușor cu o lingură de lemn, apoi răzuite pe margine cu o scobitoare când sunt fierte.
În cazul în care clătitele sunt gata, începe prin a pune o lingură de cremă pe unele, lipind prăjiturile cu clătite goale pentru a obține rezultatul căutat de toate persoanele care își doresc să le ofere celor mici adevărate surprize culinare.