14 sept. 2023 | 08:06

Problemele care apar la o Dacia Logan după 200.000 de kilometri. Când ar trebui vândută maşina

Utile
Problemele care apar la o Dacia Logan după 200.000 de kilometri. Când ar trebui vândută maşina
Raportul calitate preț se reflectă în gama Dacia

Unul din cele mai apreciate și vândute modele de Dacia, este fără îndoială modelul Logan, de la prima sa iterație și până la generația a treia. De altfel Renault anunța recent și cifrele de vânzare. Dar, cu toate astea, vorbim azi de problemele care apar la o Dacia Logan după 200.000 de kilometri, și când ar trebui vândută maşina.

Vânzări record pentru Dacia în prima parte a anului 2023

Încă din primii ani de la preluarea fabricii de la Mioveni, Renault și-a propus să introducă pe piețele europene mașini ieftine, iar raportul calitate preț să se reflecteze în acest segment.

Vezi și: Lovitură dură pentru Renault. Vestea vine tocmai din Franța

Se pare că modelele Dacia Logan, precum și următoarele din gamă, au reușit într-o anume proporție să se încadreze în această țintă a gigantului francez.

Problemele care apar la o Dacia Logan după 200.000 de kilometri. Când ar trebui vândută maşina

Gama de modele în 2023

Ca o confirmare a acestui plan, datele furnizate de Renault în martie a.c. atestă vânzările record pe care modelele de la Mioveni le-au reușit. Conform acestora, s-au vândut 171.789 de vehicule în primul trimestru al anului 2023, înregistrând o creștere impresionantă de 34,3%.

Cota de piață a mărcii pe piața europeană de autoturisme  a crescut cu 8 puncte procentuale, ajungând la 4,6%, reprezentând cea mai mare creștere dintre primele 30 de mărci de automobile din lume.

Modelul Sandero, pe primul loc în vânzări

În comunicatul primului trimestru din acest an Renault vine și spune că s-au vândut 68.318 de autoturisme Dacia Sandero.

Concret, au avut o creștere cu 26,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, asta însemând că Sandero și-a păstrat locul întâi pe piața europeană de retail.

Pe de altă parte, cu 57.660 de unități vândute, Dacia Duster a înregistrat o creștere de 23,9% în raport cu primul trimestru din 2022 și își menține poziția pe podiumul SUV-urilor de retail în Europa.

Vezi și: Cât de mică e Dacia Spring? Comparație cu Renault Zoe și alte mașini 100% electrice

Celălalt model, Dacia Jogger, cu 23.330 de unități vândute în primul trimestru, este acum mai popular ca niciodată, după ce a depășit 80.000 de unități vândute de la lansare.

Micuța mașină electrică, din segmentul celor mai ieftine modele, Dacia Spring și-a păstrat poziția puternică pe podiumul european al EV-urilor cu amănuntul. Modelul electric și-a menținut dinamica vânzărilor cu 14.494 de vânzări.

Dar, deși vorbim de echilibrul calitate-preț, cu toate astea sunt probleme la anumite modele, precum Dacia Logan. Așa că, citește mai departe și află care sunt problemele care apar la o Dacia Logan după 200.000 de kilometri.

Care sunt problemele care apar la o Dacia Logan după 200.000 de kilometri

Românul, mai ales cel cu bani puțini, este un client obișnuit al Dacia, așa că mulți au în garaj cel puțin unul din modelele construite la Mioveni, iar cea mai răspândită mașină a fost Dacia Logan.

Pe de altă parte, mulți români își vor reaminti de problemele întâmpinate la primele modele Logan apărute în 2004, ca urmaș al celebrelor Dacia Solenza și 1310.

Problemele care apar la o Dacia Logan după 200.000 de kilometri. Când ar trebui vândută maşina

Prima Dacia Logan apărea în 2004

Primul model ieșea pe poarta fabricii de la Mioveni pe data de 1 septembrie 2004, iar de atunci Renault și-a îmbunătățit această gamă, iar astăzi s-a ajuns la a treia generație.

Dar, la primele modele, mulți români s-au plâns și se plâng de problemele care apar la o Dacia Logan după 200.000 de kilometri.

Vezi și: Moment istoric pentru Renault. Ce mișcare colosală a făcut proprietarul Dacia

Printre pasionații acestui model se numără și un român care are și un canal de Youtube unde a prezentat în detaliu exact această situație, problemele care apar la o Dacia Logan după 200.000 de kilometri.

În cazul de față este vorba de o Dacia Logan cu motor de 0,9 litri pe benzină și cu transmisia în lanț, având și reviziile făcute la 30.000 de kilometri, și având montată o instalație GPL.

”Eu cu mașina aceasta am făcut 6 revizii, deci am economisit 12 revizii în 200.000 km. Dacă aș fi făcut la 10.000 km schimbul de ulei, ar fi trebuit să dau în plus 48.000 de lei.

Sunt în jur de 300-400 de lei la o revizie. Înseamnă o economie de 1.000 de euro în 200.000 km.

Și mașina nu are absolut nimic, merge perfect.”, spune românul în materialul video de pe Youtube.

Deși nu a avut mari probleme, românul spune că un posesor al unui astfel de model trebuie să fie atent la ulei, precizând că, deși sunt considerate a fi de calitate, nu toate uleiurile bune pot prelungi cu adevărat durata de viață a mașinii.

Legat de acest aspect, propritarul spune că a folosit de fiecare dată un ulei ieftin, Elf 5w40, și că lucrurile au funcționat cum trebuie:

”Majoritatea reparațiilor au constat în schimbarea de ulei și filtre și ceva reparații la instalația de gaz.

Efectiv nu s-a stricat nimic la mașină. Am făcut 200.000 de kilometri, cu revizii la 30.000 de kilometri, mașina merge încă foarte, foarte bine.”

Cât despre vânzarea acestui model, același român spune că, odată ajunsă la borna de 200.000 de kilometri, mașina ar trebui vândută imediat.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Crema de zahăr ars, visul oricărui copil. Rețeta originală
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Patru zodii care dau lovitura la început de octombrie. Banii vin din toate direcțiile
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Avertisment pentru toți românii care iau salariul pe card. Mută imediat banii din acel cont!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
Modificări la PLATA pensiei. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„În camera asta am crescut eu” Cum arată casa în care a copilărit Ramona Olaru. Imaginile din interior i-au surprins pe mulți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro