10 ian. 2022 | 14:18

Lovitură dură pentru Dacia Renault. Vestea vine tocmai din Franța

News
Lovitură dură pentru Dacia Renault. Vestea vine tocmai din Franța
Se anunta o perioada grea

O acțiune colectivă comună împotriva Renault ar trebui să fie lansată în curând de avocatul Christophe Lèguevaques. Acțiunea în instanță ar fi inițiată în urma numeroaselor plângeri ale șoferilor care au fost victime ale defecțiunilor de fiabilitate ale motorului TCe de 1,2 litri, un bloc utilizat și de Dacia, Nissan și Mercedes.

Urmează o perioadă dificilă pentru Renault

Această unitate pe benzină, montată pe aproximativ 400.000 de vehicule din octombrie 2012 până în iunie 2016, echipează aproximativ 100.000 de mașini în Franța, și mai ales modele precum Clio 4, Mégane 3, Captur, Kadjar și Kangoo 2 la Renault, Duster, Dokker și Lodgy la Dacia, Juke și Qashqai 2 la Nissan (cu denumirea de motor „DIG-T”), dar și pe utilitarul Citan de la Mercedes , vărul tehnic al lui Kangoo.

Din cele 400.000 de modele echipate cu acest bloc, aproximativ 107.000 ar avea un defect, potrivit unei estimări din 2019. Principala sa defecțiune este consumul excesiv de ulei care poate duce la ruperea totală a motorului.

Pe internet, și în special pe rețelele de socializare, există  mai multe mărturii ale unor clienți nemulțumiți. Unul dintre ei explică faptul că, în special, „și-a pierdut toată puterea pe autostradă într-o dimineață, trecând rapid de la 110 la 30 km / h”.

Ce spun oamenii

Un colectiv a fost deja creat pe Facebook, cu o pagină dedicată care reunește peste 3.800 de membri și care se numește „Renault / Nissan 1.2 Tce & DIG-T spargere motor”.

Pentru Maître Christophe Lèguevaques, care a apărat deja victimele în mai multe cazuri destul de mediatizate (AZF, Levothyrox și clordecone în Indiile de Vest) asta înseamnă un nou „litigiu de masă”.

Aceste probleme de fiabilitate nu sunt cu adevărat noi, mai mulți clienți au solicitat deja sprijinul pentru reparații la Renault, dar și la diverși producători în cauză, dar fără succes, potrivit lui Christophe Lèguevaques.

„Dacă justiția va da curs cererii noastre și va găsi grupul vinovat penal, clienții noștri ar putea primi despăgubiri care să depășească prețul de achiziție al vehiculului lor, majorat cu diverse daune”, a declarat el pentru JDD.

La rândul său, grupul Renault consideră că a preluat „90% dintre clienții Renault și Nissan care au întâmpinat o problemă cu acest motor”.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro