Moment istoric pentru Renault. Ce mișcare colosală a făcut proprietarul Dacia

Moment istoric pentru Renault. Ce mișcare colosală a făcut proprietarul Dacia
Renault vinde în pandemie mai multe mașini electrice

Gigantul francez, producător de mașini, Renault a vândut peste 300.000 de vehicule electrice în Europa. Este un record neașteptat al companiei, iar trendul este unul bun deocamdată pe acest segment. Cele mai mari vânzări le-a avut la modelul Renault ZOE.

Renault a vândut peste 300.000 de vehicule electrice în Europa

Renault a vândut peste 300.000 de vehicule electrice în Europa. În același timp, peste 100.000 de Renault ZOE au fost înregistrate în Franța. Această dublare subliniază leadershipul Renault pe piața electrică europeană și creșterea continuă a vânzărilor sale în acest sector începând cu 2010.

Pionier și lider în mobilitatea electrică în Europa din 2010

În calitate de pionier și lider, grupul Renault lucrează pentru desfășurarea pe scară largă a vehiculelor electrice în favoarea tranziției ecologice. În prima jumătate a anului 2020, volumul mărcii Renault a crescut cu 38%, cu peste 42.000 de vehicule vândute. Vânzările Renault ZOE în Europa au crescut cu aproape 50%, până la 37.540 de unități.

Modelul Renault ZOE, cel mai bine cotat pe piață

Modelul Renault Zoe s-a dovedit cel mai bine vândut vehicul electric din Europa în prima jumătate a anului 2020. Au fost vândute peste 10.000 vândute în iunie, triplând vânzările față de luna precedentă. Rezultatel înseamnă că popularul Zoe, care este retras de pe piața australiană din cauza vânzărilor slabe și a lipsei de strategie și politică EV, este înaintea modelului 3 al Tesla din Europa, unde vânzările EV sunt acum în repaus, dintr-o scădere a vânzărilor indusă de pandemie.

Vânzările de autovehicule în general se recuperează în continuare și, în primele șase luni până la 30 iunie, au scăzut cu 24% față de aceeași perioadă a anului precedent. Vânzările de vehicule electrice, totuși, s-au dublat, potrivit lui José Pontes de pe site-ul EV Sales.

Renault câștiguri surprinzătoare la mașinile electrice în pandemie
Noul Renault ZOE bate recordul la vânzări în Europa

Datele arată că vânzările hibride complet electrice și plug-in-uri s-au dublat față de perioada anterioară. Datele mai arată că 93.000 de înregistrări au fost în iunie, aducând numărul total de înregistrări plug-in pentru prima jumătate a anului 2020 la 400.000, o cotă de 8,2% din piața totală. În Australia, cota de piață a vehiculelor electrice rămâne sub 1%.

Peste 36.000 de vehicule Renault Zoe EV au fost vândute în prima jumătate a anului 2020, chiar înaintea celor 33.000 Tesla Model 3 vândute și a dublat 18.000 de vânzări la Volkswagen e-Golf. VW e-Golf este încă un alt model EV popular, care nu este disponibil în Australia.

Una peste alta, Renault a vândut acum peste 300.000 de vehicule electrice Zoe în toată Europa. O treime dintre ele fiind vândute doar în Franța, unde modelul său de 52kWh este în plină desfășurare. Asta nu poate însemna decât un succes pentru producătorul francez.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI