30 nov. 2022 | 19:52

Primul șoc de la Campionatul Mondial de Fotbal. Australia s-a calificat în optimi, Danemarca a plecat acasă – FOTO

Știri generale
Primul șoc de la Campionatul Mondial de Fotbal. Australia s-a calificat în optimi, Danemarca a plecat acasă - FOTO

Umilită din Franța în primul meci de la Campionatul Mondial de Fotbal, Australia a reușit miraculos să se califice în optimile competiției. În partida decisivă, „cangurii” au învins cu 1-0 Danemarca și au ajuns pentru a doua oară în istorie în fața superioară a unui turneu final.

Franța și Australia, echipele calificate din grupa D a Campionatului Mondial de Fotbal

Franța, deținătoarea titlului mondial și Danemarca, echipa care a jucat în semifinale la ultimul Campionat European, erau considerate cele mai bune echipe din grupa D, înainte de startul Campionatului Mondial de Fotbal. Poate doar Tunisia să fi dat ceva fiori, dar în niciun caz Australia. Iar după cum au mers lucrurile după prima partidă, când Australia a pierdut cu 4-1 duelul cu Franța, se părea că echipa de la Antipozi era favorită la „lingura de lemn”.

Și totuși, echipa antrenată de Graham Arnold nu s-a predat după „dușul rece” din primul duel, cu echipa ce avea să obțină prima calificarea. Australienii s-au impus cu 1-0 duelul cu Tunisia și s-au impus tot cu 1-0 și în fața jucătorilor din Danemarca, după golul semnat în minutul 60 de Leckie. Este a doua oară în istorie când naționala de la Antipozi depășește faza grupelor, după performanța din anul 2006.

Specialiștii au remarcat că în lot nu există niciun jucător care să activeze în primele cinci ligi din Europa. Printre fotbaliștii deplasați la acest turneu final se află și un fotbalist cu cetățenie română. Ajdin Hrustic a intrat în repriza a doua a duelului cu Tunisia și și-a făcut apariția pe teren în minutul 89 al duelului cu danezii.

Franța a pierdut cu 1-0 duelul cu Tunisia, dar cu cele șase puncte din primele două partide nu a avut emoții în privința calificării. Pe locul doi se află Australia, tot cu șase puncte, dar golaveraj inferior. Pe locul trei au terminat tunisienii, cu patru puncte, în timp ce Danemarca a încheiat pe ultimul loc în Grupa D, cu un singur punct obținut din trei jocuri.

Cu cine vor juca în optimi Australia și Franța

Franța a câștigat grupa D și va juca în „optimi” contra ocupantei poziției secunde în grupa C. Meciul este programat pe data de 4 decembrie, de la ora 19:00, pe arena „Al Thumama”. Australia s-a clasat pe poziția secundă în grupa D și va înfrunta în faza următoare câștigătoarea grupei C, pe 3 decembrie, de la ora 21:00, pe arena „Ahmad bin Ali”.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
S-a schimbat legea pentru acești români. Cine stă la altă adresă riscă amenzi
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro