Campionatul Mondial de Fotbal 2022 | Cine este jucătorul cu cetățenie română care a debutat la turneul din Qatar

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 | Cine este jucătorul cu cetățenie română care a debutat la turneul din Qatar

Naționala noastră nu a mai fost la un Campionat Mondial de Fotbal din anul 1998, dar la acest turneu sunt doi jucători cu origini românești. Ajdin Hrustic are și cetățenie și a intrat astăzi pe teren într-un meciul Tunisia – Australia. Și în lotul Germaniei se află un fotbalist a cărui mamă este din România.

Un jucător cu cetățenie română a debutat la Campionatul Mondial de Fotbal

Meciul Tunisia – Australia, de la Campionatul Mondial de Fotbal, s-a terminat 0-1, iar în minutul 64 a intrat pe teren și un jucător cu cetățenie română. Ajdin Hrustic poartă numărul 10 și a fost trimis la luptă, în locul lui McGree, într-un moment în care formația lui conducea deja pe tabela de marcaj.

Mijlocașul s-a născut 5 iulie 1996 în Australia, la Dandenong, din tată bosniac și mamă româncă. A avut, așadar trei posibilități, când vorbim de naționale: Australia, Bosnia și România. A ales prima variantă pentru că, așa cum a spus în mai multe interviuri, în perioada în care și-a făcut junioratul la Schalke 04 a fost ignorat de oficialii din Bosnia și România. Iar acum a debutat la un turneu final pentru Australia. Ajdin Hrustic joacă din această vară în Serie A la Verona, formație care l-a transferat de la Eintracht Frankfurt.

Australia face parte din Grupa D, alături de Danemarca, Tunisia și Franța.

Karim Adeyemi are mamă din România și face parte din lotul Germaniei

Al doilea jucător cu origini românești este Karim Adeyemi (20 de ani). Un fotbalist tânăr și foarte tehnic, legitimat de Borussia Dortmund în perioada de transferuri în care Erling Haaland a plecat de la formația germană la Mancheste City.

Karim Adeyemi s-a născut pe 18 ianuarie 2002, la Munchen, din tată nigerian și mamă româncă.
El a avut de ales între naționalele Nigeriei, României și Germaniei, și a ales-o pe cea din urmă. În primul meci de la acest mondial, Germania – Japonia, 1-2, nu a jucat niciun minut.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe