21 apr. 2024 | 13:44

Presa din Ucraina a dat alerta despre partidul AUR. Ce ar pregăti gruparea lui George Simion

Politică
Presa din Ucraina a dat alerta despre partidul AUR. Ce ar pregăti gruparea lui George Simion
Presa din Ucraina face dezvăluiri despre partidul lui George Simion. foto: profimedia

Presa de la Kiev a făcut dezvăluiri de ultimă oră despre partidul AUR! Se pare că gruparea lui George Simion ar pregăti provocări informaționale anti-ucrainene coordonate chiar de Rusia. Care sunt scopurile acestei campanii? Aflați toate detaliile în materialul de mai jos.

Presa din Ucraina face dezvăluiri despre partidul lui George Simion

Publicația ucraineană Kyiv Post a relatat că partidul AUR, condus de George Simion, ar lansa în curând ‘o serie de provocări informaţionale anti-ucrainene’, care au ca scop prezentarea opresiunii la care ar fi supuşi cetățenii români care locuiesc în Ucraina.

Presa din Ucraina a dat alerta despre partidul AUR. Ce ar pregăti gruparea lui George Simion

Presa din Ucraina a dat alerta despre partidul AUR. Ce ar pregăti gruparea lui George Simion

În plus, o campanie asemănătoare ar urma să fie derulată de reprezentanţii partidului bulgar „Renaşterea” în regiunea Odesa. Aceasta vizează satele locuite în principal de etnici bulgari.

Ce ar pregăti gruparea AUR

Așadar, partidul românesc pro-rus „Alianţa pentru Uniunea Românilor” (AUR) ar putea lansa o serie de provocări anti-ucrainene, conform unor surse din Direcţia Principală de Informaţii (HUR) a Ministerului Apărării. Aceeași sursă precizează că oficiali AUR realizează interviuri cu preoţii din satele din regiunile Cernăuţi, Zakarpattia şi Odesa, unde se regăsește un număr semnificativ de etnici români.

„Această operaţiune face parte din peisajul politic intern al României, dar ar putea avea un impact negativ asupra imaginii Ucrainei”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor speciale, pentru presa din Ucraina. Acesta nu a dorit să-și dezvăluie identitatea.

Mai mult de atât, această situație ar putea duce la escaladarea situaţiei, cu blocaje de tranzit şi incitare la proteste în rândul populației. Pe de altă parte, o campanie similară de informare este derulată de reprezentanţii partidului bulgar „Renaşterea” în regiunea Odesa, vizând satele locuite în principal de etnici bulgari, notează kyivpost.com.

Anul trecut, presa din Ucraina mărturisea că Financial Times (FT) a relatat faptul că partidul de extremă dreapta AUR a câștigat destul de multă popularitate în România. În plus, partidul lui George Simion s-a opus și tranzitului de produse agricole din Ucraina prin România.

„Cândva un partid iredentist marginal care a defăimat minoritatea etnică maghiară… AUR a schimbat treapta de viteză şi s-a concentrat asupra Ucrainei, declarând că războiul „nu este al nostru” şi îndemnând guvernul să nu mai ajute Kievul”, afirma Financial Times, în 2023.

Reacția AUR nu a întârziat să apară

Partidul AUR a negat informațiile prezentate de presa din Ucraina și a oferit primele declarații.

„În primul rând, nu ne-a solicitat nimeni de la publicația la care faceți referire punctul de vedere. În al doilea rând, nu întreprindem nicio acțiune, neavând deloc oameni acolo. Este cap coadă o aberație care se încadrează în ciclul multora ventilate în ultima vreme din partea unor servicii, care mai mult fac politică decât muncă de informații. Departamentul de comunicare al AUR”, a transmis departamentul de comunicare al AUR, scrie Adevărul.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cel mai ghinionist campion mondial din istoria fotbalului. A rămas fără deget din cauza verighetei și și-a rupt piciorul
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-a dat deja ORDIN de la Primărie. Devine complet GRATUIT. Nu se mai plătește niciun ban
Capital.ro
Locul din România în care va fi construit un viaduct spectaculos. Costurile se ridică la sute de milioane de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
EXPLOZIE la o FABRICĂ de ARMAMENT din BERLIN! Alertă în GERMANIA
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro