Polițiști din Cluj, acuzați de abuz. Ce i-au putut face unui bărbat care a filmat oprirea unei mașini în trafic

Polițiști din Cluj, acuzați de abuz. Ce i-au putut face unui bărbat care a filmat oprirea unei mașini în trafic
Polițist acuzat de abuz în serviciu

Un clujean a filmat oprirea unei mașini în trafic și a fost amendat cu suma de 3.000 de lei. Totul a fost filmat pe strada Izlazului, din Mănăștur. Acesta a filmat cum a fost oprit în trafic un autoturism marca Peugeot.

Bărbatul a fost amendat cu 3.000 de lei

În urma imaginilor apărut în spațiul public, au fost dispuse verificări pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt și luare măsurilor corespunzătoare conform legii. Bărbatul a observat că un Duster alb, cu sirenă dar fără girofar în parbriz sau pe plafon, a oprit un autoturism marca Peugeot. Imediat după aceea, au apărut și două autospeciale ale poliției.

Se pare că cei din Peugeot i-ar fi tăiat calea șoferului ce se afla la volanului Duster-ului alb. Acesta s-a dat jos din mașină și s-a dus către cele două echipaje de poliție, unde le-ar fi spus polițiștilor să-l amendeze pe cel ce i-a tăiat calea. În primă fază, polițistul a spus că îl amendează pentru schimbarea benzii fără semnalizare. Dar, a decis să-i rețină permisul pentru că vorbea la telefon.

”Miercuri, am asistat la o intrare marca ”Poliția Româna” în acțiune. Mai exact, pe strada Izlazului, în Mănăștur, se auzea o sirena de politie și un claxonat continuu însă nu îmi dădeam seama de unde provine. După câteva momente, văd un Duster Alb cu Nr CJ22PRH cum îi taie fata unui Peugeot, cu intenția de a-l opri. Reușind. Atunci mi-am dat seama că Duster -ul Alb avea sirena, însă fără girofar în parbriz sau pe plafon. Fix după oprirea Peugeot -ului au apărut și 2 autospeciale ale poliției.

În continuare, șoferul (îmbrăcat în civil, singur în mașină) Dusterul -ui sare din mașină și se duce glonț la primul echipaj de poliție, la agentul Varga Lorand, căruia îi transmite ”colegial” că boul din Peugeot i-ar fi tăiat calea pe alta strada și că a vorbit la telefon și să îl pună la punct! Apoi s-a urcat în Duster și a plecat… moment în care m-am gândit că ar fi bine filmez puțin acțiunea poliției…”, povestește victima echipajului.

Bărbatul va contesta amenda

După ce polițistul l-ar fi amendat pe bărbatul din autoturismul Peugeot, ar fi venit la cel care filma pentru a-l legitima. Bărbatul ce a fost amendat l-a întrebat pe polițist dacă este conștient de faptul că face un abuz în serviciu. Acesta a aplicat amenzi, deși nu el a constatat contravenția.

La final, bărbatul ce filma a fost amendat cu suma de 3.000 de lei pentru că „împiedica poliția în a-și face treaba”. Acesta o sa conteste amenda și va face plângere pentru abuz în serviciu contra șoferului Duster-ului. Acesta era polițist de la Judiciar și nu ar fi avut atribuții legale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI