PNL a publicat cea mai așteptată listă. Pe cine va băga în alegeri?

PNL a publicat cea mai așteptată listă. Pe cine va băga în alegeri?

PNL și-a definitivat în sfârșit lista pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Iată lista de candidați propuși de Ludovic Orban să lupte cu Dragnea.

Lista pentru europarlamentare este deschisă în mod surprinzător de către jurnalistul Rareș Bogdan care s-a reînscris de curând în partidul PNL. Iar alături de el în cursa pentru Parlamentul European vor mai participa și alți primari PNL, în frunte cu Vasile Blaga, un fost co-președinte.

În ceea ce îl privește pe Ludovic Orban, liderul PNL, acesta a decis că nu va participa la cursa electorală. Motivul invocat este faptul că nu vrea să meargă la Bruxelles.

După Rareş Bogdan, despre care Orban declara că este un câștig pentru partid, următorul pe listă este Mircea Hava, primarul din Alba Iulia. Locul trei este ocupat de către Siegfried Mureşan, europarlamentarul care a venit la PNL de la PMP.

Iar pe pozițiile patru și cinci se situează Daniel Buda, europarlamentar și Adina Vălean, cea are este soția lui Crin Antronescu. Astfel, se explică faptul că fostul președinte PNL a ieșit din cursa electorală și nu se răgăsește nici măcar pe lista aleșilor pentru europarlamentare.

În plus, Crin Antonescu a reușit să atragă antipatia mai multor lideri de partid, care acuză că relația lui cu PSD-ul, din timpul alianţei USL, aduce o imagine negativă partidului și scade credibilitatea oamenilor. I s-a mai reproșat și că nu a ieşit, în ultima vreme, cu mesaje clare împotriva actualei puteri. Ludovic Orban a confirmat faptul că există o tensiune în partid stârnită de posibila candidatură lui Antonescu.

„Crin Antonescu este printre candidaţi. Lista nu o fac eu, lista este supusă dezbaterii şi votului membrilor Biroului Politic Naţional. Aşa a fost Crin întotdeauna, a generat întotdeauna pasiuni atât dintr-o parte, cât şi din cealaltă”, a declarat Ludovic Orban.

În acest sens, Orban a impus următoarea condiție – Crin Antonescu poate fi un cadidat eligibil la alegerile europarlamentare, doar dacă pe listă nu se va mai regăsi niciun alt membru al familiei. Bineînțeles, referindu-se la soția acestuia, Adina Vălean.

Pe locul șase pe lista PNL se află Vasile Blaga, fostul co-preşedinte al partidului şi fost preşedinte PDL. Acesta este urmat de către Dan Motreanu și de către Gheorghe Falcă, primarul Aradului, care ocupă poziția opt pe listă.

Cristian Buşoi, actualul preşedinte al PNL Bucureşti și europarlamentar în funcție se regăsește și el pe listă la candidatul cu numărul nouă. Locul zece este ocupat tot de un actual erodeputat, pe nume Marian Jean Marinescu.

De asemnea, Ludovic Orban a declarat că liberalii stau foarte bine în sondajele interne, cu 28% de procente, în timp ce PSD-ul are în jur de 27% până la 30% de procente. În plus, PNL are și un slogan de pre-campanie, care sună cam așa: „România în primul rând”.

Sursa: Libertatea