Pe cine scoate Dragnea în față ca să lupte cu Cioloș la alegeri

Pe cine scoate Dragnea în față ca să lupte cu Cioloș la alegeri

Liviu Dragnea, liderul PSD, nu a făcut încă publică lista formaţiunii pentru alegerile eurorparlamentare din 26 mai, dar a anunțat că în cel mult două săptămâni va fi gata. Între timp, surse politice au declarat pentru Adevărul câteva dintre numele cu influență din PSD care s-ar afla pe listă.

Dragnea ar deschide lista aleșilor pentru alegerile europarlamentare cu Rovana Plumb, Ministrul Fondurilor Europene și cea care deține și funcţia de şefă a femeilor social-democrate. De asemnea, din rândul politicienilor cunoscuți din Parlament, un loc elibigil ar putea fi ocupat de către Claudiu Manda, şeful Comisiei de control a SRI și actualul soț al Olguței Vasilescu.

Un alt loc eligibil ar putea primi şi Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei şi preşedinte al Comisiei pentru legile din justiţie, după cum au declarat surse politice pentru „Adevărul“. Iar din categoria celor care ocupă un fotoliu de europarlamentar, puţini se vor regăsi  şi pe lista pentru legislatura 2019-2024, potrivit unor surse politice.

Însă, unul dintre aceştia ar putea fi Victor Boştinaru, iar al doilea ar putea fi Ioan Mircea Paşcu. Amândoi sunt social-democraţi cu experienţă şi vechime în partid, dar şi în ceea ce priveşte problematicile de afaceri europene. Din categoria doamnelor care ar mai prinde un mandat se află, Claudia Ţapardel, unul dintre europarlamentarii care plăteşte cotizaţii foarte mari la partid.

După părerea lui Liviu Dragnea, aleșii pentru europarlamentare, trebuie să îndeplinească mai multe criterii. „În primul rând, să fie patrioţi în fiecare celulă a corpului său şi a inimii sale. Asta este prima condiţie. A doua condiţie: să ştie să vorbească, să-şi dorească să vorbească, să aibă curaj sa vorbească şi să-şi apere interesul naţional al ţării pe care o reprezintă acolo. Pentru că asta fac toţi, numai nouă ni se spune că e bine ca europarlamentari români să meargă acolo şi să înjure România”, a precizat Dragnea.

Sursa: Adevarul