Orban dă de pământ cu noul proiect al lui Dragnea: de ce fondul suveran este o ”megaescrocherie”

Orban dă de pământ cu noul proiect al lui Dragnea: de ce fondul suveran este o ”megaescrocherie”

Nici nu s-au terminat protestele pe marginea ultimei ordonanțe de urgență adoptate de guvernul Dragnea – Dăncilă, iar liderul PSD lucrează la una nouă. Orban a explicat de ce este o megaescrocherie, în opinia sa.

Ludovic Orban pare că a început campania electorală pentru prezidențiale și nu ratează o săptămână fără noi declarații agresive la adresa guvernului PSD-ALDE. Pe parcursul zilei de duminică, 10 martie, liderul PNL a tratat subiectul Fondului Suveran, cea mai nouă gâselniță a lui Dragnea care face subiectul unei iminente ordonanțe de urgență.

Prin intermediul proiectului cu pricina, șeful PSD și-a propus să preia legal controlul politic asupra unora dintre cele mai importante și profitabile companii care acvitează în țara noastră. Atâta timp cât firmele respective au capital majoritar de stat, vor ajunge în subordinea PSD-ALDE și vor ”hrăni clientela” de partid. Orban a insistat asupra faptului că partidul pe care îl conduce va face tot posibilul să blocheze adoptarea OUG-ului.

”Așa zisul fond suveran este de fapt o megaescrocherie prin care se urmăresc mai multe obiective: punerea sub controlul politic al lui Dragnea a celor mai importante și profitabile companii românești cu capital majoritar de stat; obținerea de bani sub formă de împrumut, girand cu acțiunile companiilor; folosirea acestor bani pentru niște investiții decise politic; scoaterea de sub legislația europeană din domeniul achizițiilor a tuturor contractelor care se vor încheia, pentru a hrăni clientela politico-economică a PSD- ALDE cu bani publici fără niciun control din partea instituțiilor statului; preluarea ostilă a acestor companii românești de către niște clienți obscuri ai actualei puteri, că urmare a imposibilității de restituire a împrumuturilor”, spune Ludovic Orban, într-o postare pe Facebook.

Pentru că Fondul Suveran este doar cea mai recentă intenția distructivă a lui Dragnea și Tăriceanu, Orban a atras atenția și asupra altor acțiuni distructive ale alianței de guvernare.”Guvernele PSD- ALDE acționează parcă după un plan elaborat de inamici ai României cu scopul de a pune pe butuci economia României.

Blocarea proiectelor mari de infrastructură de transport, blocarea investițiilor publice, distrugerea sistemului financiar- bancar, distrugerea sectorului energetic, punerea în dificultate a sistemelor de comunicații, naționalizarea pilonului 2 de pensii, jefuirea companiilor românești, aruncarea în aer a finanțelor publice locale, provocarea unor dezechilibre economice grave, descurajarea investițiilor private românești și străine, izolarea României pe plan internațional, alungarea efectivă din țară a sute de mii de români, prăbușirea autorității instituțiilor statului român, blocarea achizițiilor publice din domeniul apărării, subfinanțarea serviciilor de informații ( care apară România de amenințările tot mai mari la adresa siguranței naționale ) sunt acțiuni care nu mai par să fie rodul întâmplării, ci al unei premeditari care ascunde intenții ostile la adresa României”, a comentat el. Postarea integrală de pe Facebook poate fi văzută mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI