Plantele care îți dau energii pozitive. Cu ce flori trebuie să îți umpli casa și biroul

Plantele care îți dau energii pozitive. Cu ce flori trebuie să îți umpli casa și biroul
Plantele care îți dau energii pozitive. Cu ce flori trebuie să îți umpli casa și biroul

Dacă până acum ai crezut că motivul principal pentru care florile se ţin în casă este unul care ţine strict de decor, te-ai înşelat amarnic. Specialiştii îţi spun totul despre plantele care îţi dau energii pozitive!

Acestea sunt plantele care dau energii pozitive

Deşi nu te-ai gândit niciodată la acest aspect, sunt unele plante care purifică aerul şi absorb toate energiile negative, emanând oxigen şi bunăstare. Specialiştii îţi spun exact care sunt florile pe care trebuie să le ai acasă sau la birou pentru a te bucura de benefiicile acestora.

Pe lângă faptul că este o plantă aromatică pe care o foloseşti pentru a da savoare multor preparate, despre rozmarin se spune că atrage fericirea. De asemenea, uleiul de rozmarin este utilizat în tratarea migrenelor şi problemelor digestive. Studii recente au arătat că mirosul acestei plante îţi poate stimula procesul cognitiv cu 75%.

Menta alungă şi ea energia negativă şi combate insomnia. Mai mult, unii cred că cei care au în casă mentă proaspătă atrag prosperitatea economică. Planteaz-o într-un ghiveci şi ţine-o pe un pervaz unde nu bate soarele prea mult pentru a te bucura mereu de aroma sa minunată. În urmă cu sute de ani, aceasta era folosită pentru a apăra oamenii de vrăjitorii sau de invidia altora.

Aloe Vera face şi ea parte din categoria plantelor care îţi aduc o stare de bine. Indiferent de locul în care este poziţionată în casă, aceasta atrage prosperitatea şi energiile pozitive. Specialiştii în medicină naturistă susţin că  poate fi folosită şi pentru vindecarea rănilor sau a arsurilor. Tot ce ai de făcut este să rupi o frunză de aloe şi să ungi suprafaţa de piele afectată cu lichidul din plantă.

Plantele care îți dau energii pozitive. Cu ce flori trebuie să îți umpli casa și biroul

Simpaticii cactuşi nu trebuie să lipsească din nicio locuinţă

Sunt mici, ocupă puţin spaţiu şi nu sunt deloc pretenţioşi, motive în plus pentru a avea aceste plante în casă. De asemenea, au abilitatea de a absorbi energiile negative şi de a împrospăta aerul. În ceea ce priveşte coloratele fructe de cactus, acestea contribuie la menţinerea unui nivel optim al glicemiei.

Că tot este toamnă şi a venit sezonul lor, nu uita de frumoasele crizanteme atunci când doreşti să îţi decorezi casa. Acestea sunt asociate, din cele mai vechi timpuri, cu relaxare şi bunăstare, iar studii recente au demonstrat că te ajută să scapi de anxietate. Acesta este motivul pentru care sunt ideale într-o încăpere cu o stare tensionată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI