Cele 2 plante pe care trebuie să le ai în casă. Nu ai habar cât de benefice sunt

Cele 2 plante pe care trebuie să le ai în casă. Nu ai habar cât de benefice sunt

În afară de faptul că sunt frumoase, ele aduc prospețime în casă și ne fac să ne simțim mult mai aproape de natură. Dar plantele pot avea și efecte benefice asupra sănătății și nu degeaba te simți mai fericită într-un spațiu cu flori decât într-un fără flori. Iată cele două plante pe care trebuie să le ai în casă.

Aloe Vera

Se spune că atunci când crește, aloe vera aduce noroc, iar atunci când ofilește ea absoarbe energiile negative, de care ne ferește. Astfel, cercetătorii în domeniu au descoperit că există plante care pot să emane energii pozitive și să le elimine pe cele negative. Aceste energii dau o stare bună, din punct de vedere fizic și psihic.

De menționat este că aloe vera este folosită în unele ritualuri pentru a alunga invidia și ghinionul. Chiar și azi mai există crezul potrivit căruia dacă te speli ”suc” de aloe vera pe față în dimineața nunții, atunci vei avea o căsnicie fericită. De asemenea, în tradiția asiatică, planta este renumită pentru faptul că atrage prosperitatea și energiile pozitive, în orice loc al casei ar fi poziționată.

Aloe vera este planta supranumită „elixirul tineretii”. Această este o planta cu multiple utilizari in medicina alternativă, dar și în cosmetică. De altfel, vechii egipteni o numeau „planta nemuririi” și chiar o puneau printre darurile funerare, înmormântate împreună cu faraonii, asigurând astfel, chiar și după moarte sănătate spiritului faraonului.

Aloe Vera este o planta originară din nordul Africii si preferă, de regulă, clima blandă. Ea se cultivă în Australia, Bangladesh, Cuba, Republica Dominicană, China, Mexic, Jamaica, Kenya, Tanzania, Africa de Sud si Statele Unite. De asemenea, chiar și în Romania există câteva plantații în medii care sunt controlate.

Aloe Vera
Aloe Vera

Cactusul

Se știe că există nenumărate varietăți de cactus, cu forme interesante și flori colorate. Această plantă deșertică este ușor de îngrijit și poate fi păstrată în ghiveci. Despre cactus se crede că, atunci când îl ai în preajmă, are abilitatea de a absorbi energia electromagnetică negativă care este generată de aparatele digitale și electrocasnice. Oamenii din trecut spuneau că un cactus poate ține departe și persoanele cu gânduri rele sau negative.

Familia Cactaceae grupează plante suculente sub numele de cactuși. Aceasta familie este aproape exclusivă din continentul American. Se consideră că aceste plante au evoluat între 30 și 40 de milioane de ani. Speciile endemice din lumea nouă s-au dezvoltat posterior separării continentelor.

Cuvântul cactus provine din grecescul káktos și a fost folosit pentru prima dată de filozoful Teofrast numind asfel o plantă, care creștea în insula Sicilia, posibil Cynara cardunculus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI