Plante cu flori mov și lila care vor da viață grădinii tale. Sunt superbe

Plante cu flori mov și lila care vor da viață grădinii tale. Sunt superbe
Plante cu flori mov și lila care vor da viață grădinii tale

Plante cu flori mov și lila care vor da viață grădinii tale. Dacă îți place această culoare, atunci trebuie să ai și tu aceste flori. Plantele cu flori de culoarea mov sunt la modă, creează un decor de vis și completează perfect orice spațiu din grădină. Culorile exprimă personalitate, atitudine și generează diferite emoții.

Plante cu flori mov și lila care vor da viață grădinii tale

Conform psihologiei culorilor, violetul transmite eleganță, sensibilitate și chiar magie. Așadar, dacă vrei să te bucuri de toate acestea în grădina ta, nu ezita și include câteva dintre aceste plante.

Crinul african

Agapanthus sau crinul african este o plantă care oferă o înflorire frumoasă în fiecare vară. Acesta poate fi albastru intens, liliac sau alb, în ​​funcție de specie, adunat în buchete de 20 până la 30 de flori.

Este o plantă solară și cu cât primește mai multă lumină, cu atât va înflori mai mult și mai bine. În zonele cu climă caldă, unde temperaturile sunt excesiv de ridicate, este mai bine să-l plasezi într-o zonă de semiumbră a grădinii.

Lobelia

Lobelia sau Lobelia erinus este o plantă anuală, deși în zonele calde poate fi perenă. Are formă de minge și dezvoltă flori violete, albastre sau roz care umplu grădina de la începutul primăverii până în toamnă.

Lupinul

Lupinul este o plantă care se caracterizează prin frunze decorative ce formează un cerc perfect, dar și florile sale sunt foarte interesante. Acestea ies la începutul verii din diferite vârfuri pe care planta le are în diferite nuanțe: alb, liliac și roz.

Cel mai important lucru pentru a menține această plantă este plantarea în sol acid. Dacă nu ai acest tip de sol se poate îmbunatăți ceea ce ai amestecand turba blondă, în acest fel pH-ul solului va scădea ți va fi perfect pentru creșterea lupinului.

Polygala myrtifolia

Polygala myrtifolia este o plantă care înflorește aproape tot timpul anului dacă condițiile de temperatură (climă blândă) sunt adecvate. Dezvoltă flori mici în tonuri violet dar nu foarte intense.

Limonium sinuatum

Limonium sinuatum este o plantă perenă care te va cuceri prin floarea în formă de țepi ce poate fi de diferite culori: alb, violet, galben.  Perioada sa de înflorire este lungă, de la sfârșit de iarnă până la sfârșitul verii. Este o plantă care nu necesită prea multa îngrijire: așază-o la soare, de preferință pe teren nisipos și bine drenat. Planta rezistă chiar și în zonele din apropierea mării.