Lacrima Maicii Domnului, cunoscută sub bunele de floarea de ceară, este una dintre cele mai iubite flori. Această plantă poate înfrumuseța grădina casei tale sau poate orna, cu succes, masa din sufragerie, parfumând aerul din încăpere. Ce beneficii are această plantă miraculoasă.
Floarea cunoscută sub numele de Lacrima Maicii Domnului este o plantă fină, delicată, aromată, despre care se spune că are proprietăți miraculoase, deoarece produce mir în mod natural. Necesită îngrijire atentă.
Potrivit Agromedia, Lacrima Maicii Domnului (Hoya Carnosa) este o plantă cu aspect unic și parfum îmbietor. Floarea de ceară este orginară din India, China si Australia și face parte din familia Asclepidaceae, denumirea științifică fiind Hoya Spp.
Lacrima Maicii Domnului se găsește în peste 250 de specii și varietăți și înfrumusețează orice spațiu al casei sau grădinii. Probabil mulți se întreabă de unde provine denumirea de Lacrima Maicii Domnului.
Ei bine, această floare este de culoare alb-rozalie și elimină, la atingere, un lichid incolor și parfumat, bun la gust, precum mirul. Mai mult de atât, planta Hoya Carnosa este folosită mai ales la confecționarea de metanii pentru călugări și creștini.
Lacrima Maicii Domnului înflorește în sezonul cald, mai exact între lunile mai și septembrie, si este la mare căutare mai ales la Mânăstirea Franciscana Maria Radna, din județul Arad, în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, pe data de 15 august.
Creștinii se strâng după slujba oficiată în cinci limbi și pornesc în pădurea din spatele mânăstirii în căutarea acestei flori care produce mir, în mod natural.
Lacrima Maicii Domnului înflorește abia la maturitate, având tulpini mai lungi de 30 de cm. Pentru ca planta să poată înflori, un anumit ritual de îngrijire trebuie respectat, fie că vorbim de florile plantate în exterior sau de cele care ne ornează vazele din cameră.
Lacrima Maicii Domnului nu trebuie ținută într-un spațiu unde este căldură mare, dar nici o udare excesivă. Condițiile optime de temperatură sunt 15-18 grade, iar floarea trebuie udată foarte puțin, în caz contrar se va ofili.
Floarea de Ceară se plantează într-un sol proaspăt, alcătuit din pământ de pădure, turbă fibroasă și nisip, în părți egale.