19 iul. 2022 | 10:57

De ce este bine să ai în casă Lacrima Maicii Domnului, floarea care produce mir. Puterile speciale pe care le are această plantă

Diverse
De ce este bine să ai în casă Lacrima Maicii Domnului, floarea care produce mir. Puterile speciale pe care le are această plantă
De ce este bine sa ai in casa Lacrima Maicii Domnului, floarea care produce mir. Puterile speciale pe care le are aceasta planta

Lacrima Maicii Domnului, cunoscută sub bunele de floarea de ceară, este una dintre cele mai iubite flori. Această plantă poate înfrumuseța grădina casei tale sau poate orna, cu succes, masa din sufragerie, parfumând aerul din încăpere. Ce beneficii are această plantă miraculoasă.

Cum arată floarea care produce mir

Floarea cunoscută sub numele de Lacrima Maicii Domnului este o plantă fină, delicată, aromată, despre care se spune că are proprietăți miraculoase, deoarece produce mir în mod natural. Necesită îngrijire atentă.

Potrivit Agromedia, Lacrima Maicii Domnului (Hoya Carnosa) este o plantă cu aspect unic și parfum îmbietor. Floarea de ceară este orginară din India, China si Australia și face parte din familia Asclepidaceae, denumirea științifică fiind Hoya Spp.

Lacrima Maicii Domnului se găsește în peste 250 de specii și varietăți și înfrumusețează orice spațiu al casei sau grădinii. Probabil mulți se întreabă de unde provine denumirea de Lacrima Maicii Domnului.

Ei bine, această floare este de culoare alb-rozalie și elimină, la atingere, un lichid incolor și parfumat, bun la gust, precum mirul. Mai mult de atât, planta Hoya Carnosa este folosită mai ales la confecționarea de metanii pentru călugări și creștini.

Lacrima Maicii Domnului înflorește în sezonul cald, mai exact între lunile mai și septembrie, si este la mare căutare mai ales la Mânăstirea Franciscana Maria Radna, din județul Arad, în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, pe data de 15 august.

Creștinii se strâng după slujba oficiată în cinci limbi și pornesc în pădurea din spatele mânăstirii în căutarea acestei flori care produce mir, în mod natural.

Cum se îngrijește Floarea de Ceară

Lacrima Maicii Domnului înflorește abia la maturitate, având tulpini mai lungi de 30 de cm. Pentru ca planta să poată înflori, un anumit ritual de îngrijire trebuie respectat, fie că vorbim de florile plantate în exterior sau de cele care ne ornează vazele din cameră.

Lacrima Maicii Domnului nu trebuie ținută într-un spațiu unde este căldură mare, dar nici o udare excesivă. Condițiile optime de temperatură sunt 15-18 grade, iar floarea trebuie udată foarte puțin, în caz contrar se va ofili.

Floarea de Ceară se plantează într-un sol proaspăt, alcătuit din pământ de pădure, turbă fibroasă și nisip, în părți egale.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro