08 mai 2022 | 21:20

Planta care are propriul ei festival în România. Sute de kg s-au vândut în weekend! Poți face și înghețată din ea

Diverse
Planta care are propriul ei festival în România. Sute de kg s-au vândut în weekend! Poți face și înghețată din ea
Planta care are propriul ei festival in Romania. Poti face si inghetata din ea

Deși nu este printre cele mai cunoscute plante, rubarba este foarte apreciată într-un sat din Mureș. Aceasta e celebrată chiar și cu un festival ce a devenit o tradiție în fiecare an.

Femeile pregătesc plăcinte, înghețată, gem și ciorbă cu această plantă. Amatorii de mâncare bună care au ajuns la eveniment abia au putut să nu cadă în patima de a gusta din fiecare preparat.

Rubarba, sărbătorită de mureșeni cu propriul festival. Preparate din această plantă au făcut vânzări record

Astfel, mii de persoane s-au aflat sâmbătă în vestul Transilvaniei, la ”Sărbătoarea Rubarbei”, unde se promovează producătorii locali care au produse din această plantă.

Patru mii de oameni au cumpărat sute de kilograme de rubarbă la evenimentul găzduit de Biserica Evanghelică din Saschiz. Producătorii au preparat de la aperitivuri, la ciorbe și fel și fel de deserturi.

Pe toată durata evenimentului, vizitatorii au putut degusta și cumpăra preparate locale din rubarbă: prăjitură cu rubarbă, pizza cu rubarbă, gemuri, siropuri, înghețată și compoturi.

Programul Sărbătorii Rubarbeii a inclus: Parada plăcintelor cu rubarbă, pe muzică de fanfară, Atelier de gătit prăjituri cu rubarbă, Atelier de educație culinară, precum și concursurile cu premii: ”Mâncăcios de prăjitură cu rubarbă”, ”Ștafeta cu rubarbă”.

Asociația „Vecinătatea Femeilor din Saschiz” organizează anual, în prima zi de sâmbătă a lunii mai, un eveniment dedicat, parte a proiectului de promovare turistică și a tradițiilor locale „Colinele Transilvaniei”.

Rubarba, numită și revent în termeni populari este o legumă cunoscută pentru aplicațiile sale medicinale și pentru gustul inedit oferit preparatelor culinare.

Rubarba a apărut pentru prima dată în Asia. E din grupa plantelor troscot (Polygonaceae). Această plantă a devenit populară pentru tulpinile ei acre. În anumite regiuni, aceasta este pusă în categoria fructelor, iar în Asia, rădăcinile sunt folosite adeseori ca remediu naturist. Rubarba preferă solurile fertile, unde se pot dezvolta frunzele.

Rubarba poate scădea colesterolul. Rădăcinile ei sunt o sursă bună de fibre. Oamenii de știință au descoperit ca acest consum de fibre din tulpini a redus colesterolul circulant al celor care au făcut parte din studiu, cu până la 8% și a scăzut și colesterolul LDL cu nouă procente.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro