Planta care te ajută să te lași de fumat. E ieftină și sigur o ai deja în bucătărie

Planta care te ajută să te lași de fumat. E ieftină și sigur o ai deja în bucătărie
Ghimbirul te ajută să te lași de fumat

Unul dintre cele mai grele lucruri pe care le poate face un om este să se lase de fumat. Este un viciu de care mulți oameni scapă cu greu. Dar se pare că o plantă te poate ajuta să scapi de fumat. Este ieftină și sigur o ai deja în bucătărie!

Ghimbirul te ajută să te lași de fumat

Dacă vrei să te lași de fumat sau te-ai lăsat, dar te confrunți cu ispita, asta e soluția pentru tine. Se pare că ghimbirul este un aliat de nădejde pentru fumători din varii motive. Principalul atu este capacitatea de a stopa senzația de greață, informează știridiaspora.ro.

Greața este și unul din simptomele care apar în urma sevrajului de nicotină. Motiv pentru care este indicat ca un om care vrea să se lase de acest viciu să consume această plantă ieftină. Va reduce, treptat, dorința de a mai aprinde încă o țigară, principala problemă pe care o au fumătorii care încearcă să se lase.

Ghimbirul taie greața

Dacă nu îți place gustul acestei plante, care este foarte înțepător, ai alte alternative. Poți cumpăra capsule, plicuri sau spray de ghimbir. Evident, nu toate soluțiile acestea vor fi la fel de eficiente precum ghimbirul crud.

Ca să te lași de fumat, avem pentru tine o serie de sugestii în a folosi corect ghimbirul:

  • când ți se face poftă de o țigară, taie o bucățică de ghimbir și mestec-o ca pe gumă. Gustul ei te va ajuta să treci peste acest impas și este mult mai eficientă decât guma anti-fumat de la farmacii.
  • poți consuma mai des ceai de ghimbir, care ajută și la alinarea tusei. În plus, te va scăpa și de mirosul neplăcut din gură. Tot ce trebuie să faci este să fierbi niște apă, apoi să adaugi puțin ghimbir ras, zeamă de lămâie și miere, după gust.
  • ghimbirul va contracara și efectele fumatului legate de îmbătrânire. Consumând des planta sau ceaiul, vei observa cum se elimină toxinele din corp și pielea va căpăta un aspect mai plăcut.

Ce proprietăți are ghimbirul

Este antiinflamator și antioxidant. Planta inhibă radicalii liberi și încetinește îmbătrânirea celulelor. Ceaiul de ghimbir este indicat după fiecare masă copioasă deoarece previne balonarea.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu te lași de fumat până la 35 de ani

Un alt atu este reducerea nivelului de zahăr din sânge și ameliorarea unor afecțiuni. Ghimbirul este indicat doar după o consultare în prealabil cu medicul dumneavoastră.

Citește și: Cum te lași de fumat ușor. 10 sfaturi practice pe care toți românii trebuie să le aplice