Plaja unde trebuie să plătești ca să te bronzezi. De ce trebuie să dai bani

Plaja unde trebuie să plătești ca să te bronzezi. De ce trebuie să dai bani
Plaja unde trebuie să plătești ca să te bronzezi.

Plaja unde trebuie să plătești ca să te bronzezi. Italia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români. De altfel, Italia, alături de Franţa şi Spania, reprezintă una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Europa și din lume. Italia este a cincea cea mai populată țară a Europei.

Plaja unde trebuie să plătești ca să te bronzezi

Dacă ești pasionat de călătorii, sigur te numeri printre cei care speră se se relaxeze pe nisipul Sardiniei sau în soarele plajelor retrase, însă lucrurile nu stau chiar așa. Turiștii care vizitează o parte a Italiei trebuie să plătească în plus pentru a merge la plajă să se bronzeze.

Este vorba despre turiștii care se îndreaptă spre insula Sardinia vor avea o surpriză neplăcută dacă se vor ridica fără să plătească. Astfel, turiștii care doresc să viziteze plajele Cala Coticcio și Cala Brigantina din La Maddalena sunt nevoiți să achite trei euro de persoană pentru acces în fiecare zi după ce au fost introduse noi reguli.

Arhipelagul este un parc național, fiind accesibil numai cu un ghid, care costa 25 de euro pentru cinci ore. Trebuie să mai știi, de asemenea, că numai 60 de persoane sunt permise pe fiecare plajă zilnic, întrucât autoritățile locale caută modalități de a proteja siturile naturale de impactul turismului.

Ce prețuri trebuie să plătească turiștii

Sloturile trebuie rezervate în avans contactând un ghid local și se speră că o aplicație o să fie lansată în curând. De asemenea, o altă regulă este aceea că oricine este prins vizitând arhipelagul fără ghid ar putea fi urmărit penal.

Mii de turiști călătoresc pentru a vizita plaja Spiaggia Rosa în fiecare zi în timpul sezonului de vârf prin nisipul ei de roz unic. Chiar și așa, vizitatorilor li se permite să vadă plaja numai de o barcă, întrucât foarte mulți au furat nisipul ca suvenir.

Încă și mai puțini pot să viziteze Cala Mariolu, numai 550 de persoane fiind permise pe zi și trebuind să plătească o taxă de un euro. În altă parte, plaja Pelosa a interzis prosoapele și le-a cerut vizitatorilor să aducă covorașe ce adună mai puțin nisip. Cei care doresc să viziteze vor plăti 3,50 euro.

În Punta Molentis, Riu Trottu și Portu Sa Ruxi, turiștii trebuie să plătească o taxă de 10 euro pe vehicul și 1 euro pentru fiecare pasager, ca să utilizeze parcarea. De asemenea, o mică taxă de 3 EUR este în vigoare pentru bicicliști și pietoni.