Ce amenzi poți să primești în Spania, Italia sau Muntenegru. Sumele sunt colosale

Ce amenzi poți să primești în Spania, Italia sau Muntenegru. Sumele sunt colosale
Ce amenzi poți să primești în străinătate dacă depășești limita de viteză. Ofițerii nu cruță pe nimeni. Sumele sunt substanțiale.

În cazul deplasărilor în străinătate, se recomandă consultarea regulilor de circulație din timp. De obicei, acestea prezintă diferențe față de cele din România. Ignoranța poate fi taxată scump peste hotare. Dacă sunteți de părere că puteți depăși limita de viteză, veți avea parte de o surpriză costisitoare. Iată ce amenzi poți să primești în străinătate.

Ce amenzi poți să primești în străinătate dacă depășești limita de viteză

Nu toată lumea cunoaște regulile de circulație din străinătate. Deși majoritatea statelor expun limitele de viteză pe drumurile din țară, acestea sunt, de obicei, generale. Viteza maximă de circulație este întotdeauna limitată individual.

Depășirea limitei vitezei de circulație în străinătate nu este trecută cu vederea, așa cum se întâmplă deseori în România. Atunci când vine vorba despre încălcări ale vitezei, te poți trezi cu amenzi colosale. Chiar și pentru depășirea cu 5 km a limitei de viteză ai de scos bani importanți din buzunar.

În unele țări poți să ajungi în fața judecătorului care stabilește ce amendă plătești. În alte state nu mai poți să pui piciorul decât după achitarea datoriilor.

Câți bani trebuie să plătești în Spania, Italia sau Muntenegru

Monica Ponta-Habian a călătorit în multe țări europene. Românca a mărturisit că a avut de scos sume importante de bani din buzunar pentru încălcarea regulilor de circulație.

„În Spania, am închiriat mașină, în Malaga, și ne-a oprit firma de închiriat. Ne-a oprit din contul personal pe care îl aveam, mi-au oprit garanție, ne-au oprit amenda. Pentru 20, 25 la oră extra, am plătit vreo 60 de euro.

În Serbia, Muntenegru, de la 10 kilometri diferență la oră, amenzile sunt foarte dure și stricte. Îți cer de la 50 de euro în sus, dacă ai depășit limita de viteză”, a relatat Monica Ponta-Habian pentru Știrile PRO TV.

În unele țări, precum Italia, o călătorie fără bilet cu autobuzul este amendată substanțial. În cazul în care controlorul remarcă o astfel de situație, poate aplica o sancțiune în valoare de 77 de euro. Dacă suma nu este plătită în timp util, se poate dubla.

Unde poți consulta regulile de circulație din străinătate

În cazul în care ai încălcat regulile de circulație în timpul unei călătorii în Uniunea Europeană, agenția fiscală din țara în care te-ai deplasat îți trimite prin poștă sau firmă de curierat amenda acasă, în plic.

Pentru a evita astfel de situații se recomandă, înainte de fiecare deplasare, consultarea site-ului Ministerului de Externe. Accesați secțiunea „Sfaturi, alerte de călătorie”. Acolo veți găsi rubrica „Condiții de călătorie” specifică țării care vă interesează.