Pericolul descoperit în înghețată. Autoritățile sunt în alertă, mii de oameni pot fi infectaţi

Pericolul descoperit în înghețată. Autoritățile sunt în alertă, mii de oameni pot fi infectaţi
Specialiştii vorbesc despre pericolul din îngheţată. Autorităţile sunt în alertă

Medicii au dat avertismentul: a fost descoperit în îngheţată şi e foarte periculos. Autorităţile sunt în alertă, mii de oameni putând fi infectaţi.

Un lot de îngheţată, contaminat

Autorităţile din China au descoperit un adevărat pericol într-un lot de îngheţată, motiv pentru care au dat alerta. Specialiştii au găsit urme de covid-19 pe trei tipuri din acest aliment produs de compania Tianjin Daqiaodao Food. Desigur, toate loturile au fost acum sigilate și confiscate.

Printre ingredientele conţinute de desert se află unele importate din Ucraina şi Noua Zeelandă. Din fericire, nu este ceva de speriat, spune un celebru virusolog de la Universitatea Leeds.

“Nu este un motiv de panică. Cel mai probabil a provenit de la o persoană. Bineînțeles că niciun nivel de contaminare nu este acceptabil, dar cel mai probabil aici este vorba de o problemă legată de fabrică și condițiile de igienă de acolo”, a declarat Dr. Stephen Griffin.

Din păcate, urmele de covid-19 găsite pe ambalajele de îngheţată nu reprezintă o noutate. În 2020, cei de la Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au descoperit SARS-COV-2 pe mai multe alimente congelate. Totul s-a aflat după o investigaţie epidemiologică de amploare din cauza unui focar de coronavirus în portul localităţii Qingdao. Oraşul nu înregistrase cazuri noi timp de 55 de zile.

“S-a confirmat că atingerea ambalajelor exterioare contaminate cu noul coronavirus poate provoca infecții”, au declarat autorităţile în vara anului 2021.

Acestea au mai precizat că din cele aproape 3 milioane de ambalaje verificate, doar 22 de au avut rezultate pozitive.

Un an de la declararea primului deces cauzat de covid-19

Pe 11 ianuarie 2021, s-a împlinit un an de la primul deces cauzat de SARS-COV-2, au anunţat cei de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. A fost vorba despre un pacient în vârstă de 61 de ani, din Wuhan. O zi mai târziu, China a publicat secventierea genetică pentru Corona-Virus-Disease-19, iar pe 13 ianuarie era deja confirmat primul caz în afara Chinei – în Thailanda.

De atunci, 94,323,060 de persoane au fost infectate cu virusul la nivel mondial, dintre care 2,018,067 au murit. Primele trei ţări ca număr de infectaţi sunt Statele Unite ale Americii (aproape 25 de milioane de oameni), India (peste 10 milioane) şi Brazilia (peste 8 milioane).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI