Țara care interzice fumatul în aer liber. Ce alte măsuri anti-Covid 19 se iau

Țara care interzice fumatul în aer liber. Ce alte măsuri anti-Covid 19 se iau
Ce țară interzice fumatul în aer liber

Turcia va interzice la nivel național fumatul, în unele spații publice deschise. Datorită faptului că fumătorii își scot măștile de protecție în public pentru a aprinde țigara, lupta împotriva pandemiei de COVID-19 este pusă în pericol.

Turcia interzice fumatul în spațiile publice deschise

Potrivit Bloomberg, începând din 12 noiembrie, fumatul în zone aglomerate, în piețele publice și în stațiile mijloacelor de transport în comun va fi interzis în Turcia, potrivit unui anunț al guvernului.

”Trebuie să ne asigurăm că măștile sunt purtate mereu și în mod corespunzător, astfel că, din 12 noiembrie 2020, o interdicție asupra fumatului va fi impusă în zone și regiuni precum străzi și bulevarde unde cetățenii se aglomerează, piețe deschise și stațiile de transport în comun”, a anunțat ministerul turc.

În Turcia, purtarea măștii de protecție este deja obligatorie, oriunde în afara locuinței personale. Cu toate acestea, ministerul de Interne din Turcia susține că de obicei, această regulă este încălcată de fumători.

Miercuri, Turcia a raportat 2.693 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, cel mai crescut bilanț zilnic din ultimele 6 luni.

Turcia a ridicat măsura cu privire la închiderea frontierelor

Totodată, potrivit Minsterului de Afaceri Externe, din data de 11 iunie 2020, în Turcia a fost ridicată și măsura închiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime și a obligativității efectuării celor 14 zile de carantină la intrarea în Turcia.

Așadar, cu excepția interdicției impuse cetățenilor turci și cetățenilor străini de a intra, respectiv de a ieși pe cale rutieră dinspre/către Iran, toate celelalte restricții de intrare/ieșire pe cale aeriană/maritimă și rutieră impuse tuturor cetățenilor turci și străini sunt anulate.

Turcia interzice fumatul în spațiile publice deschise
Turcia interzice fumatul în unele spațiile publice deschise

La intrarea în țară vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetățenilor turci și străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19 vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sănătății va dispune măsurile necesare, potrivit Adevărul.ro.

Noi restricții și în Bulgaria

La sfârșitul lunii octombrie, autoritățile din bulgaria au decis închiderea universităților și a învățământului secundar, printre alte măsuri de combatere a pandemiei,  luate după mai multe zile cu recorduri succesive de cazuri de COVID-19.

Potrivit ordinului semnat de ministrul sănătății din Bulgaria, urmau să fie închise localurile nocturne (discoteci, baruri, cluburi), cinematografe și teatre. Excepție făcând concertele, însă cu un număr de persoane echivalent cu 30% din capacitatea locului unde se desfășoară.  Totodată, învățământul primar urma să se desfășoare în continuare cu prezența fizică, însă cel secundar și universitar trebuia să se facă exclusiv online.