12 nov. 2020 | 12:03

Primele restricții anti-Covid 19 în Suedia de la începutul pandemiei. Ce măsuri intră în vigoare din 20 noiembrie

Știri generale
Primele restricții anti-Covid 19 în Suedia de la începutul pandemiei. Ce măsuri intră în vigoare din 20 noiembrie
Suedia introduce noi restricții pe măsură ce Europa luptă pentru a putea restrânge ultimul val de noi infectări

Suedia se confruntă, în acest moment, cu o incidență semnificativă a ratei de infecții. Conform presei suedeze, Guvernul a decis introducerea primelor măsuri dure de la declanșarea pandemiei.

Suedia impune măsuri dure pe tot teritoriul țării

Suedia introduce noi restricții pe măsură ce Europa luptă pentru a putea restrânge ultimul val de noi infectări, primele măsuri dure de la începutul acestei pandemii. Suedia s-a alăturat multora dintre vecinii săi europeni și a introdus noi restricții COVID-19 pe măsură ce au apărut noi cazuri pe continent. Noi măsuri vor intra în vigoare din 20 noiembrie.

Suedia a optat să nu impună un blocaj național în primăvară, cum au făcut și alte țări ale UE. Suedia, o țară cu 10 milioane de oameni, are 134.532 de cazuri raportate și aproape 6.000 de decese.

Sistemul de sănătate nu ar fi reușit să gestioneze situația în ultimele luni dacă autoritățile suedeze ar fi ales să închidă școlile elementare.

Suedia a anunțat, de asemenea, restricții locale în alte trei zone care includ cele mai mari orașe.

„Mergem într-o direcție greșită. Situația este foarte gravă. Acum, fiecare cetățean trebuie să își asume responsabilitatea. Știm cât de periculos este acest lucru. Ne confruntăm cu o situaţie care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în situaţia în care am fost în primăvară”, a spus premierul suedez Stefan Lofven.

Din 20 noiembrie, în lockdown

Noile măsuri includ limite privind capacitatea în restaurante și cafenele cu maximum opt persoane la orice masă. Țara a anunțat, de asemenea, restricții locale în alte trei zone care includ cele mai mari orașe din Suedia.

Răspunsul Suediei la pandemia COVID-19 a fost întâmpinat cu critici la nivel internațional. Spre deosebire de majoritatea țărilor, care au recomandat cu fermitate închiderea pe scară largă a sectorului și măsuri de carantină și blocare pentru a reduce răspândirea bolii coronavirus 2019, guvernul suedez a adoptat o abordare mai blândă, urmărind doar strategii în ceea ce privește distanțarea socială, interzicerea adunărilor mari și restricții de călătorie.

Spre deosebire de multe țări europene, inclusiv Danemarca și Norvegia, Suedia nu și-a închis grădinițele sau școlile elementare. Acest lucru a fost criticat în Suedia. Motivele pentru care nu au fost închise școlile au fost că măsura preventivă nu avea sprijin din partea cercetării sau a literaturii științifice. O altă motivație a fost impactul și efectele sale negative asupra societății.

Potrivit estimărilor agenției, închiderea școlilor elementare și preșcolare puteau duce la absența a până la 43.000 de profesioniști din domeniul sănătății. Agenția spune că ar fi echivalat cu 10% din forța de muncă totală din sector.

În mai, Tegnell a declarat că decizia a fost corectă. Sistemul de sănătate nu ar fi reușit să gestioneze situația în ultimele luni dacă autoritățile suedeze ar fi ales să închidă școlile elementare. Oficialul a mai spus că decizia de a închide școlile secundare ar fi putut fi inutilă, deoarece ar putea avea un efect redus în încetinirea răspândirii bolii.

 

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Minunea românească. Construcția care îi uimește pe toți. Lucrările sunt în toi
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro