Pensii 2021. Ce se întâmplă cu creșterea promisă. Milioane de pensionari amenință cu procese

Pensii 2021. Ce se întâmplă cu creșterea promisă. Milioane de pensionari amenință cu procese
Ce se intampla cu cresterea pensiilor

La ora actuală nu se știe dacă o să fie aplicată sau nu legea pensiilor. De menționat, pensiile ar fi trebuit să crească din septembrie, prin majorarea punctului de pensie la 1875 de lei.

Pensii 2021. Ce se întâmplă cu creșterea promisă

Întrebat dacă de la 1 septembrie urmează să fie majorate pensiile, premierul Florin Cîțu a declarat că în bugetul pentru acest an costul ”cu pensiile crește deja cu aproape 8 miliarde de lei față de anul trecut”, la care se adaugă o creștere de la alocații, cea de anul trecut și cea de anul acesta, de încă aproape 3 miliarde de lei. Tot Florin Cîțu a mai spus că în perioada următoare se vor schimba legea salarizării unitare și legea pensiilor.

“Pensiile, costul cu pensiile în bugetul din 2021 creşte deja cu aproape 8 miliarde de lei faţă de anul trecut, de la majorarea de pensii de anul trecut. Aici, vă daţi seama… 8 miliarde înseamnă cam 0,8% din PIB, plus o creştere de la alocaţii, creşterea de anul trecut plus creşterea de anul acesta, încă aproape 3 miliarde, vorbim de 1,1% din PIB suplimentar faţă de ceea ce aveam anul trecut la buget, deci cheltuieli în plus faţă de anul trecut. De aici pornim construcţia bugetului anul acesta – pe legislaţia în vigoare, bineînţeles”, a spus Florin Cîţu, luni, la Parlament, când a fost întrebat dacă de la data de 1 septembrie pensiile vor fi majorate.

Prin urmare, fondatorul Asociației Pensionarilor, Dorina Barcari, a spus, luni, la Antena 3, că aceste legi ”nu trebuie să se schimbe de la un Guvern la altul”.

”Lucrurile nu sunt tratate serios. Atât salariații cât și cei care am fost salariați și ar trebui să fim pensionari respectați nu avem nicio predictibilitate asupra situației noastre. Totul e incert, la mâna unor politicieni”, a declarat Dorina Barcari.

”Eu nu înțeleg ce vor oamenii aceștia, că până acum ne-au sacrificat dar până când fac asta. Ne-am săturat și de criză și de tot”, a mai adăugat aceasta.

”E o mare tâlhărie națională”

”Eu vreau să inițiez o mare acțiune împotriva statului român care și-a permis, fără niciun drept legal și moral, să desființeze patru fonduri de pensii care erau sociale. Lovitura e și pentru generația care muncește acum.(…) Ați fost puși să faceți de la zero alte fonduri. Păi de ce le-au desființat? Ca să le înființeze pe astea!

E o mare tâlhărie națională. Mai grav este că fondurile astea care sunt private pot fi oricând naționalizate și nu sunt asigurate de stat. Deci voi plătiți niște bani de care puteți să nu beneficiați atunci când veți avea nevoie și e foarte grav.

O să fac o inițiere de strângere de semnături”, a mai spus fondatorul Asociației Pensionarilor, luni, la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI