Pensii 2021. Vestea de ultim moment primită de milioane de pensionari. Cine profită în acest an

Pensii 2021. Vestea de ultim moment primită de milioane de pensionari. Cine profită în acest an
Pensii 2021. Anunț important pentru pensionari

Anunț important pentru pensionarii din România! Cu ce veste de ultim moment vin oficialii pentru vârstinici? Cine va beneficia în acest an de noua modificare?

Pensii 2021. Anunț important pentru milioane de pensionari

Pensionarii care suferă de invadilitate urmează să primească bilete de tratament balnear, din cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale, conform Legii 263/2010.

În anul în curs se vor acorda 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe 19 serii în centrele de tratament specializate, proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice, arată inițiativa Ministerului Muncii.

Diferența biletelor se stabilește în urma încheierii unor contracte subsecvente de prestări servicii cu alte unități de profil în baza atribuirii de acorduri cadru de servicii de tratament balnear, cazare și masă (pe durata a 3 ani). Proiectul nu este public încă, dar s-au prevăzut sumele cu această destinație pentru anul 2021 – valoarea totală e de 417 milioane de lei.

Oo notă a Legii arată că numărul biletelor pentru tratamentul gratuit se stabilește prin aplicare unui procent de maximum 15% la numărul total de bilete, precum și categoriile de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale.

Alte modificări recente

Alt proiect care are în vedere indemnizațiile vârstnicilor arată că nu va interzice cumulul pensiilor cu alte venituri, dar urmează să se raporteze diferit la venituri care se pot obține pe lângă pensie.

*Există două excepții:

-Soțul supraviețuitor nu va avea dreptul să cumuleze pensia de urmaș cu venituri mai mari decât câștigul salarial mediu brut;
-Cel pensionat anticipat (pe timpul cât primește acest tip de pensie, nu și după, când devine pensie pentru limită de vârstă) nu va putea să cumuleze pensia cu venituri lunare salariale, în baza unui contract de muncă, în calitate de funcționar public, în funcții elective, numit în cadrul autorității executive, legislative ori judecătorești.

*Schimbări:
venituri din salarii sau asimilate salariilor;
venituri din activități independente;
venituri din drepturi de proprietate intelectuală;
indemnizații de șomaj;
indemnizații de asigurări sociale de sănătate.

”Un element la care țin și care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echității în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez și nici nu pot să dorm bine noaptea în condițiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câștigă 78.634 de lei pe lună, în condițiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”
Raluca Turcan

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI