Florin Cîțu s-a vaccinat azi. Ce mesaj a transmis poporului român prin intermediul tricoului său VIDEO

Florin Cîțu s-a vaccinat azi. Ce mesaj a transmis poporului român prin intermediul tricoului său VIDEO
Florin Citu s-a vaccinat impotriva noului coronavirus

După ce ieri, președintele României, Klaus Iohannis, s-a vaccinat anticoronavirus, a venit rândul lui Florin Cîțu, premierul țării, să se vaccineze.

Florin Cîțu s-a vaccinat azi

Acesta a primit prima doză a vaccinului Pfizer/BioNTech la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”, din Capitală. Astfel, premierul țării s-a vaccinat și el, la numai o zi după președintele Klaus Iohannis, care, prin gestul său a aes să marcheze debutul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare anti-covid, în care serul este primit de persoanele de peste 65 de ani, dar și cele vulnerabile în fața bolii.

Jurnalistul Vitalie Cojocari a postat pe contul lui de Facebook imagini cu premierul țării vaccinându-se, iar pe tricoul pe care acesta l-a purtat era scris un mesaj motivațional.

”Premierul Florin Câțu s-a vaccinat. Jurnaliștii prezenți la eveniment nu au putut să nu observe forma fizică bună a premierului. Asta după ce ieri subiectul vaccinării a fost bicepsul președintelui Iohannis.
Premierul s-a afișat îmbrăcat într-un tricou pe care scrie # împreună învingem pandemia”, a scris jurnalistul Vitalie Cojocari pe contul său de Facebook.

A doua campanie de vaccinare

Prefectura București a anunțat că din data de 15 ianuarie va începe etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva Covid 19. De la această dată, cei care vor să se vaccineze anticovid se pot programăra în platforma AICI.

Astfel, într-o primă fază, vor putea fi vaccinate persoanele care au un grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani și adulții care suferă de boli cronice ori persoanele care desfășoară activități esențiale.

În ce-i privește pe vârstnicii din centrele rezidențiale, potrivit datelor de șa Direcția de Sănătate Publică București, este avut în vedere un număr de 2026 persoane și un număr de 352 de angajați ce deservesc aceste locații. Vaccinarea se va face de către echipe mobile dedicate acestei activități.

În ce-i privește pe cei cu boli cronice, se poate încadra orice persoană, indiferent de vârstă, dar care suferă de afecțiuni precum:  diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți ce urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Aceste persoane se pot programa pentru vaccinare prin medicii lor de familie. Dacă nu dispun de medic de familie, ei se pot programa astfel:

  • prin intermediul oricărui alt medic de familie
  • prin call center la numărul de telefon 021.9462
  • prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor de sector

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI