03 ian. 2023 | 18:38

Pensia pe care o lua actorul Mitică Popescu după o viață pe scenă. Suma este mult mai mică decât s-ar fi crezut

Știri generale
Pensia pe care o lua actorul Mitică Popescu după o viață pe scenă. Suma este mult mai mică decât s-ar fi crezut
Pensia pe care o lua actorul Mitică Popescu după o viață pe scenă. Regretatul artist trăia cu bani mai puțini decât ar fi crezut unii.

Anunțul potrivit căruia Mitică Popescu, o legendă a filmului românesc, s-a stins din viață a paralizat întreaga țară. Au fost făcute tot felul de speculații privind cauza morții artistului, mai ales având în vedere condițiile în care trăia. Pensia pe care o lua actorul Mitică Popescu după o viață pe scenă este mult mai mică decât s-ar fi crezut.

Cum făcea economie de bani Mitică Popescu înainte de a muri

Este doliu uriaș în filmul românesc. Marele actor Mitică Popescu a murit, potrivit ultimelor informații expuse în presa românească. Regretatul artist s-a luptat cu mai multe afecțiuni de sănătate, până când a fost nevoie de intervenția specialiștilor de la Spitalul Elias din Capitală. Din păcate, însă, medicii nu l-au mai putut salva.

La momentul redactării acestui articol, motivul pentru care actorul Mitică Popescu a murit nu este foarte clar. Știm, însă, că a fost internat la spital cu probleme cardiace. În spațiul public au fost făcute tot felul de speculații referitoare la cauza decesului regretatului artist. Unele voci au făcut trimitere și la situația financiară nu extraordinar de prosperă a acestuia.

Mitică Popescu făcea, practic, frigul înainte de a ajunge în atenția medicilor. Chiar regretatul artist mărturisea, într-o intervenție pentru presa românească, în decembrie 2022, că prefera să se îmbrace mai gros în loc să dea drumul la căldură. Intenționa să facă economie de bani, să nu fie nevoit să achite facturi colosale la energie, în perioada de criză actuală.

Legenda filmografiei românești nu-și permitea să plătească sume semnificative de bani pentru a încălzi apartamentul în care locuia. Dispunea, în locuință, de o sobă pe gaz. Însă chiar și așa, încăperea în care stătea se menținea de multe ori rece.

Pensia pe care o lua actorul Mitică Popescu după o viață pe scenă

De altfel, veniturile financiare ale lui Mitică Popescu nici nu se apropiau de ale unora dintre colegii săi de breaslă. Talentatul actor a binedispus românii timp de peste 50 de ani pe scenă. În ciuda activității sale profesionale excepționale, banii nu au fost pe măsură. Totuși, artistul a dezvăluit că nu încasa o pensie de doar 1.300 de lei, așa cum se vehicula anul trecut.

În spațiul public, au circulat o mulțime de zvonuri referitoare la situația financiară a lui Mitică Popescu. Mulți susțineau că actorul s-ar fi aflat într-o situație extrem de vulnerabilă economic. Regretatul artist a făcut lumină asupra pensiei pe care o încasa de la statul român, după cele peste cinci decenii de activitate.

„Nu este adevărat. Nu am o pensie atât de mică. După 53 de ani de activitate, nici nu aveam cum să primesc doar atât. Am o pensie lunară de peste 5.000 de lei. Plus banii pe care îi primesc din drepturile de artist”, spunea Mitică Popescu, într-un interviu oferit Playtech.ro, la jumătatea anului trecut.

Spre comparație, regretatul actor Alexandru Arșinel încasa o pensie în valoare de 8.936 lei. Pe lângă aceasta, mai avea parte, printre altele, de următoarele surse de venit: 33.720 lei pensie de revoluţionar, 73.512 lei pensia de la stat, 74.772 lei indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro