Doliu uriaș în filmul românesc! Marele actor Mitică Popescu a murit, au anunțat, marți, 3 ianuarie, surse. Informația ar fi fost confirmată, potrivit unor voci, și de către reprezentanții Spitalului Elias din Capitală, unde artistul a fost internat, în luna decembrie 2022, prezentând mai multe complicații cardiace.
Doliu uriaș în teatrul românesc! Actorul de renume Mitică Popescu s-a stins din viață la Spitalul Elias din București, potrivit unor surse anonime, citate de România TV. Informația ar fi fost confirmată și de către reprezentanții instituției medicale mai sus amintite. Artistul a împlinit venerabila vârstă de 86 de ani în luna decembrie 2022, cu doar două săptămâni înainte de a ajunge în atenția cadrelor medicale.
Pe data de 29 decembrie, Mitică Popescu a fost internat la Spitalul Elias, cu multiple comorbidități. Printre acestea se numărau, potrivit informațiilor făcute publice la vremea respectivă, și complicații cardiace. Artistul nu a dorit atunci să ofere detalii cu privire la starea sa de sănătate, alegând să mențină discreția.
„Și-a exprimat dorința de a nu se da informații suplimentare despre starea sa de sănătate. Cert este că este în stare stabilă, cooperant și conștient”, spunea medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, unde fusese internat înainte de a ajunge la Elias.
De ce a murit actorul Mitică Popescu nu este, la momentul redactării acestui articol, foarte clar. Cert este că, cu doar o săptămână ca starea lui de sănătate să necesite intervenția specialiștilor, actorul mărturisea că se îmbrăca mai gros și nu dădea drumul la căldură, pentru a face economie de bani. Mitică Popescu locuia într-un apartament în care dispunea de o sobă pe gaz. Potrivit spuselor lui, casa nu se încălzea deloc ușor.
Mitică Popescu și-a construit o carieră strălucită în lumea teatrului și a filmului. Artistul a realizat roluri de mare succes în piesele de teatru: „Cititorul de contor” – Paul Everac, „Să îmbrăcăm pe cei goi” – Pirandello, „Maestrul și Margareta” – Bulgakov, „Niște țărani” – Dinu Săraru, „O femeie drăguță cu o floare și ferestre spre nord”- Eduard Radzinski, „Pescărușul” – Cehov, „Cum vă place” – William Shakespeare, „Sonata fantomelor” – August Strindber, „Slugă la doi stăpâni” – Carlo Goldoni, „Viitorul e maculatură” – Vlad Zografi, „Alex și Morris” – Michael Elkin, „Colonia îngerilor” – Ștefan Caraman.
S-a făcut remarcat, așa cum am menționat deja, și în filmografie. A jucat roluri de film în multe producții, dintre care amintim: „Stejar, extremă urgenţă”, „Mere roșii”, „De ce trag clopotele, Mitică?”, „Înghițitorul de săbii”, „Glissando”, „Căsătorie cu repetiție”, „Secretul armei… secrete”, „Păcală de întoarce”, „Ticăloșii”, „Umilință”.