03 aug. 2024 | 16:54

Pe cât de frumos, pe atât de înfricoșător! Unde se află cel mai izolat oraș din lume. E locul în care nu ai voie să mori

Știri generale
Pe cât de frumos, pe atât de înfricoșător! Unde se află cel mai izolat oraș din lume. E locul în care nu ai voie să mori
Unde se află cel mai izolat oraș din lume

Deși se află într-o zonă îndepărtată, acest oraș oferă o varietate de servicii atât pentru locuitori, cât și pentru vizitatori, inclusiv o universitate renumită. Longyearbyen, situat în Norvegia, este cea mai nordică așezare din lume cu peste 1.000 de locuitori.

Unde se află cel mai izolat oraș din lume

Acesta reprezintă cea mai mare localitate din provincia Svalbard, având, conform datelor din recensământul din 2020, în jur de 1.750 de locuitori.

Orașul, cu casele sale colorate, se întinde pe o suprafață de patru mile pătrate și oferă toate facilitățile necesare pentru confortul celor care locuiesc sau vizitează zona.

În Longyearbyen, există un singur supermarket, potrivit site-ului oficial al Svalbard, dar orașul mai dispune de o grădiniță, o școală, o biserică, un oficiu poștal, un restaurant gourmet și un muzeu.

De asemenea, orașul are Universitatea din Svalbard, cea mai nordică instituție de educație și cercetare din lume, situată la latitudinea de 78°. Universitatea oferă cursuri axate pe științe, toate corelate cu mediul înconjurător, precum biologia și geofizica arctică.

Longyearbyen se află într-o vale pe malurile fiordului Advent, oferind vederi impresionante ale munților și ghețarilor din jur.

Pe lângă vizitatori, în zonă pot fi văzute și animale sălbatice, precum renii și balenele, iar urșii polari sunt prezenți, astfel că vizitatorii trebuie să fie echipați cu arme atunci când ies din așezare.

Numele orașului reflectă în mod evident izolarea sa, traducându-se prin „Orașul Longyear”. Cu toate acestea, denumirea este mai mult un omagiu adus fondatorului său, John Munro Longyear, decât o indicație a remoteței sau a trecerii timpului.

Unde se află cel mai izolat oraș din lume

Unde se află cel mai izolat oraș din lume

Locul în care nu ai voie să mori

În ciuda poziției sale și a condițiilor de îngheț constant pe parcursul întregului an, acest oraș din Norvegia s-a impus ca un centru important de cercetare și educație.

Cei care doresc să viziteze Longyearbyen trebuie să fie conștienți de reglementările speciale impuse de izolarea sa, inclusiv interdicția de a avea pisici și limitarea cantității de alcool pe care o persoană poate să o cumpere în fiecare lună.

Deși s-a afirmat că este ilegal să mori în Longyearbyen, în realitate corpurile nu pot fi îngropate în acest oraș, o regulă care determină adesea persoanele considerate terminal bolnave să se mute pe continent.

Interdicția îngropărilor a fost instituită în 1950, după ce s-a descoperit că trupurile celor decedați în timpul pandemiei de gripă din 1918 îngropate în zonă nu se descompuneau din cauza temperaturilor scăzute. Aceasta a generat temeri că trupurile îngropate ar putea păstra tulpini active ale virusurilor letale.

Turismul devine tot mai relevant pentru economia locală, iar în 2016, orașul a primit 115.000 de turiști, dintre care 35.000 au sosit cu vase de croazieră din alte țări.

Digisport.ro
Nu mai e cale de întoarcere: Rangers vrea să încheie repede ”telenovela Ianis Hagi”
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Băsescu are un plan. Toți îl credeau la pământ
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Topul celor mai dificile limbi străine. E nevoie de foarte multă muncă
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Șoferii scapă de amenzi și puncte de penalizare. Pentru ce abateri nu mai sunt sancționați
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro