Persoanele cu dizabilități din țara noastră au acum șansa să învețe să schieze, după ce trei persoane cu dizabilităţi locomotorii au devenit monitori de schi și vor să-i învețe și pe alții asemenea lor să o facă. Este vorba despre o premieră națională iniţiată de asociaţia Caiac Smile. Ce pârtie oferă astfel de servicii începând de duminică, afli în continuare.
Au apărut primii monitori de schi cu dizabilităţi motorii din România! Aceștia vor învăța și alte persoane cu dizabilități să schieze singure începând de duminică, pe o pârtie din Poiana Brașov. Vorbim despre o premieră națională, asociația Caiac Smile fiind cea care a luat inițiativa.
Activitatea se va desfășura în două zile din săptămână, respectiv duminică și luni, pe pârtia Bradul din Poiana Brașov. Celor interesați li se va pune la dispoziție mai multe monoschiuri, dispozitive special concepute pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, cu ajutorul cărora aceștia vor putea face coborâri line pe pârtie.
Camania nu este la prima activitate de acest gen, ci la a treia, după Vatra Dornei și pârtia Feleacu din judeţul Cluj. În program urmează și alte pârtii, precum cele de la Cavnic, Mărişel, Muntele Mic, Cheile Grădiştei, Întorsura Buzăului, Durău, Câmpulung Moldovenesc şi Predeal.
Citește și: Cea mai lungă pârtie de schi din România. Are 6 km și dificultate medie
Important de precizat că pâria Bradul are un grad de dificultate scăzut și o lungime de 500 de metri. Cu o altitudine de plecare 1.112 metri și de 1.035 metri la sosire, pârtia de schi beneficiază de zăpadă artificială și iluminare nocturnă.
De asemenea, este deservită de teleschi și are o suprafață aproximativă de 3 hectare.
Scurtă descriere a pârtiei Bradul
Grad de dificultate: Ușor;
Altitudine plecare (m): 1106;
Altitudine sosire (m): 1035;
Lungime (m): 430;
Diferență de nivel (m): 71;
Lățime medie (m): 70;
Instalație nocturnă: Da;
Acces: Teleski Bradul;
Zăpadă artificială: Da.