Pârtii de schi din România pentru începători şi avansaţi, de toate vârstele

Pârtii de schi din România pentru începători şi avansaţi, de toate vârstele

Turismul montan este într-o continuă dezvoltare, fapt pentru care nu este de mirare că tot mai mulți turiști ne străbat lanțurile montane de la an la an, în căutarea unor peisaje de poveste, dar și de adrenalină. Pentru că încă suntem în plin sezon, îți prezentăm un top al celor mai tari pârtii de schi de la noi din țară, atât pentru începători, cât și pentru avansați. Așadar, dacă și tu te numeri printre iubitorii sporturilor de iarnă, află în continuare unde poți merge pentru a te bucura de zăpada pufoasă și rece din inima munților.

Cele mai bune pârtii de schi din România în 2022

Una dintre cele mai moderne și populare stațiuni din România este fără îndoială Poiana Brașov, situată la o altitudine de 1.020 de metri. Aceasta pune la dispoziția împătimiților sporturilor de iarnă nu mai puțin de 7 pârtii de schi moderne, acestea având diferite grade de dificultate. Odată ajuns aici, trebuie să știi că ai la dispoziție 22,4 km de pârtii de schi, pe care le poți străbate în goana după senzații tari.

Cea mai cunoscută din Poiana Brașov este pârtia Bradul, destinată în special schiorilor începători. Aceasta este dotată atât cu instalație nocturnă, cât și cu un centru de închiriere echipamente sportive şi zăpadă artificială. De asemenea, cam toate pârtiile de schi populare din România sunt echipate cu telegondolă, telescaune, telecabine şi teleschi, astfel încât turiștii și schiorii să se poată bucura de condiții avantajoase.

Transalpina Ski Resort este unul dintre cele mai noi domenii schiabile de pe teritoriul țării noastre, fiind inaugurat în anul 2012. Proiectul prevede 80 de kilometri de pârtie, având printre cele mai frumoase priveliști din zonele montane europene. La baza celor 7 pârtii de schi, majoritatea de dificultate ușoară spre medie, se „odihnește“ Lacul Vidra.

Citește și: Veste bună pentru schiori. Când se vor deschide pârtiile de la Obârșia Lotrului

Unde trebuie să meargă avansații, dar  începătorii?

Domeniul Transalpina Ski Resort este prevăzut cu telegondolă, telescaun şi o instalaţie teleschi, astfel că turiștii care-și petrec sejurul de vacanță în zona Voineasa-Vidra-Transalpina nu vor duce lipsă de distracție.

Un alt domeniu schiabil extrem de căutat grație condițiilor foarte bune pe care le oferă este cel din Strajna, județul Hunedoara. Aflată la o altitudine de 1445 de metri, în inima Munților Vâlacan, în zona Valea Jiului, stațiunea Strajna se găsește la aproximativ 8 kilometri de municipiul Lupeni.

Pe cei 26 de kilometri de suprafață schiabilă sunt amenajate 12 pârtii, în cadrul cărora ai posibilitatea de a alege între cele pentru începători, patru la număr, cele de nivel mediu, în număr de două, și cele două clasificate ca fiind dificile.

Construirea telegondolei şi a telescaunului de pe Vf. Straja a făcut posibilă apariția unor pârtii noi, cea mai lungă fiind Pârtia Straja, cu o lungime totală de 8,1 kilomeri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI