Noi restricții pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Vor trebui să prezinte dovada vaccinului pentru a intra pe pârtie

Noi restricții pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Vor trebui să prezinte dovada vaccinului pentru a intra pe pârtie
Noi restricții pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Vor trebui să prezinte dovada vaccinului pentru a intra pe pârtie

Primăria Brașov ia în calcul să ceară dovada vaccinului anti-COVID-19 sau a unui test negativ în următorul sezon de schi.

Va fi necesară dovada vaccinului pentru a intra pe pârtie

Cei care doresc să practice sporturile de iarnă în noul sezon la Poiana Brașov vor fi nevoiți să prezinte, cel mai probabil, dovada vaccinării anti-covid sau un test negativ, potrivit viceprimarului Sebastian Rusu. Acesta a oferit informațiile în cadrul unei conferințe de presă, joi.

Tot el a menționat că Primăria Brașov a început deja demersurile pentru deschiderea sezonului de schi 2021 – 2022.

„Am început deja să ne pregătim pentru sezonul de schi. Am semnat deja ordinul pentru umplerea lacului – trebuie să-l avem la capacitate maximă pentru ca, atunci când este nevoie, să putem să începem producem zăpada artificială. Totodată, am avut discuţii cu prefectul Cătălin Văsii privind modul cum vom proceda la deschiderea sezonului, să încercăm să anticipăm soluţiile, pentru că am văzut că, în Austria, de exemplu, schiorii vor trebui să aibă vaccinul sau un test RT-PCR negativ”, a afirmat Rusu.

Potrivit viceprimarului, sezonul trecut a fost unul bun. Foarte multă lume a preferat stațiunile turistice din țară. Mai mult de atât, acesta a precizat că Primăria Brașov este pregătită pentru orice vreme, având mașini care pot interveni în caz de polei, din cauza schimbării bruște a temperaturilor.

„Vremea s-a schimbat, a început frigul. Din 20 octombrie, intrăm cu maşinile de deszăpezire în dispozitiv, însă am stabilit, pentru orice eventualitate, să fie disponibile două maşini (…) în caz de polei. La rectificarea bugetară, vom prinde banii pentru deszăpezire. (…) Trebuie să văd ultimele cifre, dar probabil că suma se ridică la aproximativ 6 milioane de lei”, a afirmat viceprimarul.

Primarul Timișoarei se opune carantinei de noapte în weekend

Timișoara intră în carantină de noapte începând de vineri seară, deoarece rata de infectare a ajuns la 4,49 la mia de locuitori. Cu toate acestea, edilul orașului nu este de acord cu această restricție.

Acesta a precizat că nu a discutat cu membrii Guvernului pe acest subiect. Prin urmare, restricția rămâne valabilă în Timișoara pe parcursul weekend-ului. Mai mult de atât, Dominic Fritz a spus că nivelul de testare în Timișoara este foarte mare, cel mai ridicat după București, fiind urmat de Cluj.

„Suntem în altă situație decât în primăvară. Avem o parte din populație vaccinată. Dacă ne uităm la situația din Spitalul Victor Babeș, 97% din internați sunt nevaccinați. De ce trebuie să impunem restricții de seară, de noapte, pentru vaccinați? Vaccinarea e singură soluție, trebuie să o încurajăm, nu să o descurajăm. Ce ar fi mai descurajant decât să impunem restricții celor care au făcut vaccin?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI