S-a aflat care este orașul din România unde locuitorii nu mai au voie să crească porci, găini și oi. Consiliul Local a votat modificarea Regulamentului pentru gospodărirea orașului prin care se interzice creșterea păsărilor și animalelor.
Creșterea păsărilor și a animalelor este intrezisă de acum în toată Craiova. Craiovenii nu mai au voie să crească găini, rațe, gâște precum și capre, oi, cai sau porci în gospodăriile din oraș, indiferent de zona în care locuiesc.
De vină sunt tot locuitorii orașului, care s-au plâns autorităților că le cântă la fereastră cocoșul vecinilor, iar turma de capre le trece zilnic prin fața porții. Drept urmare, autoritățile au decis: fără animale la oraș.
Din acest motiv, ieri, 26 mai 2022, în Consiliul Local al Craiovei au fost discuţii aprinse pe această temă. Singurii consilieri care au ţinut apărarea craiovenilor crescători de păsări şi animale au fost consilierii de la USR. Aceștia au cerut o dispensă pentru craiovenii de la marginea oraşului.
„Susţinem acest demers. Din păcate, unele locuri, mai ales cele din zona D a municipiului Craiova, sunt numai cu numele în oraş, faptic sunt undeva în Evul Mediu. Vă rog să vă duceţi să vedeţi cum este la Făcăi sau anumite zone din cartierul Catargiu, unde primarii dinainte au luat şinele de tramvai şi le-au pus pe post de asfalt. Aici, oamenii nu au apă şi canal. Mie mi se pare că pentru anumite zone din Craiova punem căruţa înaintea boilor. Oamenii sunt numai cu numele în Municipiul Craiova. De facto ei trăiesc undeva în mediul rural. De aceea propunerea pe care o face grupul USR este să facem un amendament şi să aplicăm acest regulament pentru zonele A, B şi C, iar pentru zona D să discutăm peste şase sau 12 luni. Oamenii de aici sunt numai pe hârtie în Municipiul Craiova, ei nu au condiţii de mediu urban. Primăria Craiova nu a investit nimic în comunitatea lor în ultimii 50 de ani”, a spus Cezar Drăgoescu, liderul consilierilor USR, potrivit gazetadesud.ro.
Creșterea animalelor și a păsărilor este o contravenție de acum în Craiova. În privința sancțiunilor acestea pornesc de la 500 de lei și ajung până la 2. 500 de lei pentru persoanele fizice care încalcă legea. În cazul persoanelor juridice sancțiunile sunt mai mari, cuprinse între 1 000 de lei 2.500 de lei.