Șoferii din România trebuie să fie mai atenți atunci când ies pe carosabil. Amenzile pentru o anumită greșeală repetată de toți conducătorii auto au crescut. Un proiect de lege în acest sens inițiat de Ministerul Transporturilor a trecut de Senat. Sancțiunile aplicate șoferilor care circulă fără acest lucru au crescut semnificativ față de valoarea actuală. Despre ce este vorba?
Un proiect de lege inițiat de Ministerul Transporturilor a trecut de Senat. Acesta are în vizor lipsa rovinietei. Amenzile aplicate șoferilor care circulă fără rovinietă cresc semnificativ față de valoarea actuală.
Mai exact, sancțiunile pot ajunge până la cel mult 550 de lei pentru vehicule de transport persoane cu maximum 23 de locuri până la 6.200 de lei, iar pentru cele cu peste 23 de locuri pe scaune se poate ajunge până la 11.000 de lei.
Suma se urcă până la maximum 23.800 de lei pentru transportatorii de marfă, în funcție de tonaj. Documentul merge la Camera Deputaților. Rovinieta poate fi achiziționată de la orice benzinărie sau de pe site-ul erovinieta.ro pe o perioadă de la șapte zile până la 12 luni.
Compania Natională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a venit cu o avertizare pentru toți șoferii români la începutul anului curent.
Conducătorii au fost anunțați că au fost identificate atacuri de tip phishing. Cei care au cont pe site-ul erovinieta.ro primesc un mesaj în care li se spune că urmează să le expire parola contului și le este solicitată confirmarea sa.
Autoritățile susțin că niciodată compania nu a trimis și nu va trimite un astfel de e-mail prin care să solicite utilizatorilor datele sau confirmarea lor.
Toți șoferii trebuie să aibă grijă la site-urile care îi pot înșela și astfel, dar și prin achiziția diverselor obiecte ori premii pe care le pot câștiga.
Mesajul CNAIR arată astfel: „Atenție, atacuri de tip phishing pe www.erovinieta.ro!”
CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România, care au cont creat pe portalul www.erovinieta.ro, că au fost identificate atacuri de tip phishing prin care aceștia sunt informați că urmează să le expire parola aferentă contului și le este solicitată confirmarea păstrării acesteia.
Menționăm că, niciodată, compania nu a trimis și nu va trimite emailuri prin care solicită utilizatorilor actualizarea datelor contului. În cazul în care considerați că ați fost ținta unui astfel de atac, vă recomandăm schimbarea parolei din secțiunea Profil a contului creat” , avertizează reprezentanții CNAIR