Au vândut gâini vopsite, să pară ”de țară”: cât de mari au fost amenzile dintr-o piață din România

Au vândut gâini vopsite, să pară ”de țară”: cât de mari au fost amenzile dintr-o piață din România

Dacă ai crezut vreodată că o găină galbenă este mai sănătoasă decât una de culoarea albă, un caz recent dintr-o piață din România îți atestă contrariul.

Printre mulți oameni din România, există percepția conform căreia găinile, puii și cocoși care au piele galbenă sunt mai sănătoși și mai gustoși decât cei cu pielea albă. În mod natural, acea culoare este dobândită în momentul în care alimentația păsărilor este formată în principal din porumb, o grână mai scumpă decât majoritatea mixurilor care ajung să formeze hrana înaripatelor.

În plus, pe lângă gustul mai buni, mulți sunt convinși că păsările de culoare galbenă sunt crescute în libertate, într-un regim eco-bio. Pentru că aceste particularități pot fi folosite ca argumente pentru un preț mai mare al unor găini oferite la piață, cazul dintr-o piață din Galați nu este deloc ciudat. Eventual, pare neobișnuită raritatea amenzilor date pentru astfel de gesturi.

Situația dintr-o piață din Galați a ajuns în atenția autorităților după ce mai mulți cetățeni au ajuns acasă cu păsările eco-bio, doar pentru a-și da seama că au fost vopsite artificial. Nu este foarte clar tipul de vopsea folosită și cât de sănătoasă era, dar se pare că putea fi îndepărtată relativ ușor, cu ajutorul unei cantități semnificative de apă.

Poliția locală s-a deplasat în piața centrală din localitate și a depistat trei comercianți de ocazie care erau angrenați în această practică mincinoasă. Gata să fugă, vânzătorii își ofereau marfa direct din gențile puse pe trotuar. Când a văzut că se apropie polițiștii, unul dintre cei care vindea gâini și-a abandonat marfa și a fugit.

Potrivit reporterilor de la Viața Liberă, polițiștii au făcut imediat o probă cât se poate de simplă. Au luat găinile și le-au băgat în apă. Nu a durat mult până când vopseaua s-a curățat imediat, acestea rămânând albe. Marfa a fost confiscată, iar vânzătorii prinși au fost amendați cu câte 500 de lei fiecare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI