Orașul din România unde 3.000 de familii vor fi executate silit pentru datorii la apă și căldură

Orașul din România unde 3.000 de familii vor fi executate silit pentru datorii la apă și căldură

Peste 3.000 de familii dintr-un oraș din România vor fi executate silit din cauza datoriilor enorme la apă și căldură. Pentru a nu rămâne în frig tot orașul, Primăria s-a văzut nevoită să plătească pagubele către furnizorul de gaz, vrând acum să recupereze cu orice preț banii de la localnici. Despre ce oraș este vorba și cum s-a ajuns în această situație, afli în continuare.

Peste 3.000 de familii dintr-un orș din România, executate silit

Mai bine de 3.000 de familii din Pitești, racordate la sistemul centralizat de încălzire, vor fi executate silit în perioada imediat următoare, întrucât au acumulat datorii uriașe la apă caldă și căldură, în valoare de peste 4 milioane de lei.

Pentru a nu rămâne întreg orașul în frig pe timp de iarnă, Primăria din Pitești a plătit datoriile către furnizorul de gaz. Acum însă, organul local intenționează să își recupereze banii cu orice preț.

Primarul orașului spune că 16% din totalul celor racordați la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice nu și-au achitat datoriile la întreținere, unele întinzându-se pe o perioadă de circa patru luni.

„Sunt foarte mulți care au datorii mai vechi de 120 de zile. Astăzi la ora 12 am chemat pe toată lumea aici, vor începe dosarele de executare silită din ziua 121. Nu mai așteptăm noi până la 3 ani, că unii stau liniștiți după 120 de zile, că nu se întâmplă nimic, până când se apropie de 3 ani, când se prescrie termenul“, a spus Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești.

Citește și: Câți români nu vor avea bani de căldură la iarnă, de fapt. Cifrele sunt alarmante comparativ cu 2020

Aveau datorii enorme la apă caldă și căldură

Se crede că o bună parte dintre datornici nu și-au plătit ultimele facturi întrucât au preferat să păstreze banii pentru săbători.

Față de acum un an, facturile la apă caldă și căldură au crescut cu 48%, ceea ce îl face pe primar să creadă că nu toți cei care nu și-au plătit facturile au probleme financiare.

Pentru a recupera sumele, executorul judecătoresc va bloca datornicilor conturile. Vorbim, bineînțeles, de acele cazuri unde are ce bloca.

„Mulți din cei cu dosare nu au bunuri sau nu au sume în conturi ca să poată fi executate. Au fost câteva situații în care au încercat să vândă mașinile, dar respectivii au plătit și s-au stins datoriile, dar se recuperează, într-adevăr, la ora actuală, foarte greu“, a declarat Iulian Richițeanu, director executiv Termocalor Confort SA Pitești.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI